Треньорът на Левски: Трябва да имаме архитект, зидар, водопроводчик, електротехник и дизайнер

Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович говори по различни теми в ефира на Дарик радио. Той направи интересно сравнение свързано с йерархията в отбора.DSPORT.BG

„ Със сигурност трябва още работа в технически и тактически план в отбора. Трябва обаче да има и йерархия, като в строителството – архитект, зидар, водопроводчик, електротехник, дизайнер…“, каза Стоянови

„Позицията, на която сме сега ,не е нормална за Левски, но си има причина защо сме тук. Няма други, които са виновни. Само ние, които работим в Левски сме виновни.. Трябва да гледаме напред, а не назад. Трябва да си поставяме малки цели и да правим малки крачки, за да бъдем по-отговорни, по-агресивни и да играем по-добре. Зоната, в която се намираме, е неприятна и трябва бързо да излезем оттам“, допълни още треньорът на „сините“.

„Не е реално сега да говоря на кое място искам да завършим. Аз искам да играем хубав футбол, за да се вижда перспектива. Да имаме отношение към фланелка, отношение на терена. Трябва да направим удоволствие на феновете. Не трябва да имаме някакви нереални цели, защото сме назад. Трябва да направим удоволствие на феновете. Не трябва да имаме някакви нереални цели, защото сме назад. Трябва да гледаме реално до края на сезона и след това да се прави нещо други. Имаме планове. Трябва да гледаме спокойно напред и да видим някакъв смисъл. Накрая ще съберем точки и ще видим къде сме“, допълни Стоянович.

Стоянович: Говорили сме с Драган Михайлович, надявам се да дойде при нас

Той коментира и предстоящият мач с Берое за Купата на България, около който може да се създаде малко по-сериозно напрежение. „Не трябва да се прави напрежение от един мач. Нормално е търсим Купата. Първо е Берое, но преди това имаме и други мачове. Искаме да играем добре и да влезем в позитивна серия до този мач. Има много-много време до края. Не искаме да загубим, но трябва да имаме едно наум и ако загубим не трябва да навеждаме глави. Имаме две цели. Да събираме точки и да стигнем по-напред за Купата. Дългото време без трофей тежи, но трябва да успокоим отбора. Трябва не се стигна до много напрежение. Нормално е всички да искат трофеи, но трябва да има база и да гледаме реално. Вървим позитивно, но до там. Има мачове до мача за Купата. Не искам да има и в отбора да има напрежение. Когато нямаш опитни играчи напрежението води до страх, конфузна ситуация, от която няма измъкване“, заяви специалистът.

Той разкри, че има нужда от човек в клуба, който да помага при комуникацията и евентуално да играе ролята на спортен директор. Стоянович допълни още, че е провел разговор с Павел Колев след завръщането от Кипър. „Имахме среща, когато се върнах от подготовка. Говорихме на маса какво е било преди и какво ще бъде за напред. По някое време той трябва да си тръгне. Открит разговор. Това е. С Наско Сираков има добра комуникация. Постоянно говорим по различни теми. Мисля, че комуникацията и отношението между нас е ок“, допълни Стоянович.

Славиша не пожела да даде обещание на феновете за това какво ще постигне тима през следващите месеци. „Не искам да казвам крайни думи. В момента ситуацията е такава, в която не може да се обещава нищо. Искаме и имаме голямо желание. Искаме усмивка на феновете, което значи, че играем добър футбол. Когато видим усмивките ще ни се стоплят сърцата и ще има и резултати. Казвам на футболистите: „Не обичайте мен, обичайте резултатите. Когато обичате резултатите обичате и мен.“. Трябва да върнем на феновете за всичко това, дават на клуба и да им донесем усмивка. Надявам се да е възможно най-бързо. Тази фланелка са я носили много генерации преди нас. Трябва да кажем, че ние сме Левски и трябва и ние нещо да направим за този клуб. Искаме феновете да говорят за нас така, както говорят за други поколения футболисти и треньори“, завърши наставникът на “сините”

 

Томислав Русев