Дамбраускас: Кешеру пренася играта си на следващото ниво

реньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас, който започна начело на “орлите” в първенството с разгромна победа с 6:0 над Етър, сподели след двубоя, че тимът ще става все по-добър с натрупването на мачовете. Той не спести и суперлативите си за Клаудиу Кешеру, който вкара четири гола за успеха на “орлите”. DSPORT.BG

Дамбраускас започна отлично с разгром над Етър

“Мисля, че с всеки мач трябва да усещаме по-добра връзка между играчите, между различните линии в отбора. Тренирахме добре през седмицата след мача със Своге. Колкото повече мачове играем, толкова по-добри ще ставаме. Започнахме много по-добре днес, отколкото срещу Своге. Не трябва обаче да подценяваме опонентите си. Етър се опитваха да ни пресират. Отбелязахме ранен гол. Имахме добри възможности и веднага след първия гол. След това тяханата преса ни създаде проблеми. Не можем да пренебрегнем това. Можеха да ни изравнят. Аз очаквах играчите да намерят решението. След това се случи и червеният картон, след който стана много трудно за Етър. Да играят с 10 души срещу отбор, който е гладен и иска да се подобрява постоянно”, каза Дамбраускас.

“Искам да поздравя Кешеру не знаех, че това е първият път, в който вкарва четири гола в България. Той е страхотен футболист и човек. Ние сме заедно от месец и половина. Той пренася играта си на следващото ниво. Винаги му казвам, че ние ще създаваме положения, той само трябва да реализира”, добави литовецът.

“Гледах Локомотив Пловдив срещу Черно море. Мисля, че е добре организиран отбор, много подготвен физически. Това, което трябва да направим, е да подобрим нашата игра, независимо срещу кого играем. Днес бяхме по-добри отколкото срещу Своге. Задачите, които играчите имаха, ги изпълниха по-добре, отколкото срещу Спортист. Но имаше и неща, от които не бях доволен. Например как конструирахме атаките си. Трябва да погледнем какво прави Локомотив добре и да ограничим техните способности. Най-важното е, че днес много футболисти получиха игрови минути. Със сигурност днес направихме малка стъпка напред. Трябва да поддържаме това ниво. Защото срещу опоненти от топ 3 или топ 5 ще е по-трудно. Няма да имаме толкова шансове. Трябва да сме креативни и смели”, каза още специалистът.