Левски е длъжен да продължи възхода си във Велико Търново

Днес в 17:00 часа на стадион “Ивайло” във Велико Търново Етър приема Левски в среща от 18-ия кръг на efbet Лига. И двата тима се нуждаят от трите точки в този мач и всеки от тях ще направи всичко възможно, за да сломи съпротивата на своя съперник.SPORTAL.BG

Левски пристига в старопрестолния град с мисълта да продължи да надгражда след успеха си в миналия кръг срещу Монтана. “Сините” имат много да наваксват след слабото представяне през есента, но вече има първи признаци за подобрение в представянето на отбора. Сега обаче тимът на Славиша Стоянович най-много има нужда от постоянство и серия от победи. Всичко друго освен успех днес ще се приеме като провал от привържениците, имайки предвид, че насреща е последният в класирането.

В същото време обаче Етър ще се бори със зъби и нокти за всяка точка в този мач. Те все още на на дъното на класирането и нямат право на грешки. “Болярите” не започнаха по най-добрия начин след подновяването на сезона, като допуснаха тежко поражение от Лудогорец в Разград. Сега те трябва бързо да се отърсят от тази загуба, тъй като им предстои нов тежък двубой.

Remaining Time -0:33
Loaded: 0%

Progress: 0%

Треньорът на домакините Александър Томаш има добри спомени от последните си мачове срещу Левски. Той неизменно ликуваше във всяка от предишните си 4 срещи със “сините”. Разликата е обаче, че тогава той бе начело на Берое.

Иначе статистиката е силно в полза на Левски. В досегашните 57 мача между тези два отбора в елита, Етър има само 6 успеха, докато 12 мача са завършили наравно и останалите 39 са били спечелени от “сините”. През първия полусезон срещата на “Герена” завърши с труден успех с 2:1 за домакините.

Томаш няма да може да използва в този двубой наказания Христо Иванов, както и  панамеца Хосе Кордоба, който не бе картотекиран навреме. Мсички останали играчи обаче са здрави и на разположение, така че единайсеторката на Етър вероятно ще бъде съставена от Господинов на вратата и пред него в защита Илиев, Крачунов, Иванов и Хубчев. Кацаров и Мечев ще са двамата опорни халфове, а Алдаир ще действа като плеймейкър. Младенов и Кнежевич ще започнат на крилата, а в атака ще действа Боруков.

В Левски мачът пропускат единствено трайно контузените братя Цоневи и Матео Стаматов. Славиша Стоянович вероятно ще изведе на терена Микулич под рамката и Михайлович, Монсалве, Сулака и Галчев в защита. Мохамед и Здравко Димитров ще оперират по крилата, а Райнов и Юруков ще бъдат в средата на терена. В атака пък ще си партнират Бари и Робърта.

efbet Лига, 18 кръг:

ЕТЪР – ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ЕТЪР: Господинов, Илиев, Крачунов, Иванов, Хубчев, Кацаров, Мечев, Младенов, Алдаир, Кнежевич, Боруков

ЛЕВСКИ: Микулич, Михайлович, Монсалве, Сулака, Галчев, Мохамед, Райнов, Юруков, Димитров, Бари, Робърта

Стадион: “Ивайло”, Велико Търново
Съдия: Драгомир Драганов
Начало: 17:00 часа