Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии focus-sport

Пребиха шеф на Локо (Сф) в ПерникСтрашен екшън се разрази на Стадиона на мира в Перник в края на вчерашния мач Миньор – Локо (Сф) (0:0), съобщава от първата си страница вестник „Меридиан Мач”. Близо 50 фенове на домакините нахлуха във ВИП ложата и наритаха здраво изпълнителния директор на Локомотив (София) Георги Марков. Така местните отмъстиха на бившия бранител на Левски и Локомотив за скандалите след пролетния двубой между двата отбора на „Българска армия” (1:1). Тогава изпълнителният директор се скара с треньора на Миньор Стойчо Стоев. Полицаи и шефове на Миньор все пак отърваха Марков, който бе изведен от стадиона под охрана. „Титан” замразява заплатите в ЦСКА Собствениците на ЦСКА от „Титан” не смятат да изплащат заплати на футболистите и служители в клуба, докато не стане ясна съдбата му. Разбра се още, че Димитър Борисов и Иво Иванов ще изискат от новия Инициативен комитет покриване на дългове от 13 млн. лв.
Стомашен вирус покоси “сините”Здравословни проблеми удариха Левски преди дербито с Ботев (Пд). Мачът е тази вечер от 20:00 часа на стадион „Георги Аспарухов”. Вместо да мисли за тактиката си срещу Ботев, треньорът Илиан Илиев трябва да се бори с упорит летен стомашен вирус, който покоси отбора. Специалистът също беше покосен и се лекува с лекарства. В най-тежко състояние е Дъстли Мюлдер. Десният бранител не успя да тренира нормално на последното занимание на отбора. Той завъртя само няколко обиколки и се прибра в съблекалнята. „Имаме проблем. Дори аз съм покосен от този вирус, но ще се постараем да възстановим момчетата”, разкри треньорът Илиан Илиев.
До последно ще се чака в какво състояние ще е Дъстли Мюлдер и дали ще може да играе в двубоя. Ако той не успее да се възстанови, на негово място като титуляр ще започне Александър Башлиев. Тъй като играчите със здравословни проблеми са доста, Илиан Илиев до последно ще следи състоянието им, преди да вземе решение по състава. Заради травма отпадна Агиеманг Опоку. Другият контузен Христо Йовов беше включен в групата от 19 футболисти. Както „Меридиан Мач” информира, Илиан Илиев има намерение да остави на пейката бразилския халф