Обновеният Левски се препъна срещу последния в Търново (видео)

Отборът на Левски за първи път пусна в игра всичките си шест зимни попълнение, но това не помогна на тима да си тръгне с нещо повече от точка при визитата на последния Етър. Двата тима завършиха 0:0 в мач от 18-ия кръг на efbet Лига, като “сините” останаха без успех в първенството далеч от София от август месец миналата година. Последните няколко минути столичани дори играха с човек повече, тъй като Мариян Иванов (83`) бе изгонен за втори жълт картон.SPORTAL.BG

И двата тима имаха своите положения, като тези на домакините бяха след традиционните грешки в отбраната на 26-кратните шампиони. Накрая Робърта можеше да донесе трите точки, но действа егоистично и вратарят Господинов заслужи аплодисменти.

Левски показа през подготовката, че физически е добре, но липсва класа. Класата трябваше да дойде от новите попълнения, но Начо Монсалве, Драган Михайлович и Фейсал Рерас не са водили подготовка и това се видя в мача. Последното ново попълнение Билал Бари също дебютира след почивката, но липсата на тотален синхрон в тима се вижда и това е основната причина “сините” да пропуснат отлична възможност да се доближат само на точка от седмия Черно море. Това равенство удължи негативната серия без победа далеч от “Герена” на седем двубоя, в които са измъкнали едва две точки. Четвъртият равен мач за сезона остави Левски с 19 точки на осмо място.

Етър пък показа, че няма да се предаде и ще се бори със зъби и нокти, за да може клубът от Велико Търново да остане в елита на България. “Виолетовите” имат 12 точки, след като записаха четвърто нулево равенство в последните си седем мача от шампионата.

Remaining Time -0:20
Loaded: 0%

Progress: 0%

На стадион “Ивайло” Славиша Стоянович заложи на цели пет от новите си попълнения от първата минута. Дебют като титуляри направиха Начо Монсалве, Драган Михайлович и Фейсал Рерас, а “сините” стартираха в схема 3-5-2. Звонимир Микулич и Ребин Сулака също бяха сред 11-те, а останалите титуляри бяха Живко АтанасовМартин РайновИлия ЮруковНасиру МохамедНайджъл Робърта и Здравко Димитров. Славиша Стоянович направи четири промени в състава от успеха с 2:0 над Монтана.

Пред Микулич в защита бяха Атанасов, Сулака, Монсалве, а Михайлович, Райнов, Юруков и Рерас бяха четиримата халфове пред тях. Мохамед беше плеймейкър зад двамата нападатели Робърта и Димитров.

След тежката загуба от 0:6 от Лудогорец играчите на Александър Томаш излязоха, за да спечелят точки в битката за спасение. “Виолетовите” бяха с три промени от Разград. Наказаният капитан Христо Иванов, Христофор Хубчев и Милчо Ангелов бяха заменени от Анатоли Господинов, Венелин Петков и Гаетан.

Още в първите секунди невероятна грешка на Атанасов позволи на Кнежевич да излезе сам срещу вратаря, но страхотен шпагат на Монсалве спря нападателя на домакините. Левски отвърна с положение на Робърта, който в третата минута пропусна с глава от отлична ситуация, стреляйки над гредата.

В 10-ата минута Атанасов пак сбърка и свали топката с глава на Алдаир, но защитник на гостите изби.

Отлична възможност за Левски в 30-ата минута бе пропусната от Димитров, който проби и стреля с левия крак, но не уцели вратата.

Грешка на Монсалве, който се забави в изчистването на топката, можеше да се окаже фатална при преса на Младенов, но Микулич се намеси.

Пореден пробив отляво на Димитров създаде нова опасност пред вратата на Етър. Крилото преодоля няколко защитника и намери Юруков, който стреля над гредата. В последната минута на първата част Мохамед стреля лошо с глава, след като засече центриране на активния Михайлович.

На почивката Преслав Боруков влезе вместо Кнежевич, а още в първите секунди на второто полувреме Етър пропусна да поведе. Микулич се сблъска в Монсалве и топката попадна в Гаетан, който от 15 метра стреля над гредата вместо в празната врата. Гостите бяха видимо по-изморени и в 54-ата минута Здравко Илиев също пропусна, след като отне топката от Робърта.

Стоянович пусна шесто си ново попълнение Билал Бари, но Левски продължи да няма идея как да стигне до чиста ситуация. Симеон Славчв също се появи на терена, като смени разочаровалия Юруков. Алдаир пробва удар, но Микулич спаси в 70-ата минута, след което и Валери Божинов влезе в игра. Гостите опитаха да натиснат, но оставяха пространства.

Робърта пропусна отлична възможност, след като остана сам срещу вратаря, но бе свирена засада. Робърта действаше изключително егоистично и в 83-ата минута пропиля най-чистото положение за своя тим, когато нахлу мощно отдясно, но Господинов спаси. Божинов пък беше бесен, че не му бе подадено, за да се разпише на празна врата.

Секунди по-късно опитният нападател на Левски изкара червен картон на Мариян Иванов и столичани започнаха да играят още по-офанзивно. Михайлович от добра позиция не затрудни Господинов, а останалите опити също не създадоха проблеми на стража на домакините.

Така Левски записа четвърто равенство през тази кампания, а също така и второ поредно без голове във Велико Търново. На “сините” им предстои мач с ЦСКА 1948, а Етър гостува на Локомотив (Пловдив) в следващия кръг.

efbet Лига, 18 кръг:

ЕТЪР – ЛЕВСКИ 0:0

ЕТЪР: Анатоли Господинов, Здравко Илиев, Венелин ФилиповПламен КрачуновМариян ИвановСимеон МечевБожидар Кацаров, Гаетан, Даниел Младенов, Алдаир, Ловре Кнежевич

ЛЕВСКИ: Звонимир Микулич, Драган Михайлович, Живко Атанасов, Начо Монсалве, Ребин Сулака, Фейсал Рерас, Насиру Мохамед, Мартин Райнов, Илия Юруков, Здравко Димитров, Найджъл Робърта

Стадион: “Ивайло”, Велико Търново
Съдия: Драгомир Драганов
Начало: 17:00 часа

efbet Лига

18 кръг, неделя 21 февруари

Етър
0:0краен резулат

Левски

ТИТУЛЯРИСЪСТАВДЕТАЙЛИСТАТИСТИКАКЛАСИРАНЕ
Стадион: Ивайло
Съдия: Драгомир Драганов
13
84
20
26
81
6
70
16
11
7
99
1
3
23
5
20
8
91
4
86
17
19
ГАЛЕРИЯ
ВЛАДИМИР ИВАНОВСНИМКИ