Любо Пенев: Заслужавахме да победим, имаме потенциал за шестицата

Старши треньорът на Царско село Любослав Пенев сподели след равенството 2:2 срещу Ботев Пд, че неговият тим е заслужавал да победи, но футболът е игра на голове. DSPORT.BG

Ботев открадна точка от Царско село с гол в последните секунди

“След 2:0 имахме още ситуации. Клишета, нали знаете, като не вкараш ще ти вкарат – направихме добър мач, поздравявам момчетата, но това е игра на голове. Дали 2:0 е коварен резултат, или не, ние трябва да вкараме. Това е причината – да не я търсим другаде. Имахме две греди и при 2:0 удархме греда и при 2:1 също. Ние можем да допуснем грешки, но сме по-добрият отбор и заслужавахме да победим”, заяви наставникът на столичани.

“Трябва да работим във всички посоки. Трудът, който полагаме не трябва да бъде изтрит от съдиите. Имало дузпа, ама като не свири дузпа, да не компенсира после. този целият труд, който се полага през седмицата отива някъде”, сподели Пенев връщайки се към мача на “царете” срещу ЦСКА 1948.

“Ние трябва да работим. Нямаме претенции да ставаме първи, но имаме потенциал за шестицата. Изпуснахме много точки по наша вина, днешният мач  е пример за това. Аз съм доволен, тактически отборът е много добре, но трябва да вкарваме повече. Може и нападателите ми да са малко притеснени, че правят пропуски, но аз постоянно ги мотивирам. Не можем да си заряваме главите и да се жалваме защо не става. Тренировки, тренировки и ще стане. Привлякохме добри футболисти, което е положително за тима и за момчетата. Ако няма конкуренция в тима, няма как да надграждат”, завърши Пенев.