Етър вгорчи рождения ден на Крушарски, Локо (Пд) загуби ценни точки на “Лаута”

Локомотив (Пловдив) изпусна да спечели важни три точки и да се доближи до ЛудогорецЛудогорец, както и да дръпне на ЦСКА-София преди мача помежду им в събота. “Смърфовете” завършиха наравно 1:1 с Етър в първия мач от 19-ия кръг на efbet Лига и не успяха да зарадват своя президент Христо Крушарски, който днес празнува 64-ти рожден ден. Георги Минчев (42) откри за пловдивчани, а Пламен Крачунов (71) изравни. В 82-ата минута пък Здравко Илиев получи червен картон за реплика към главния съдия Димо Димов. SPORTAL.BG

 

В Локо настроението бе приповдигнато след голямата победа с 3:2 над Лудогорец в миналия кръг. Играчите на Александър Тунчев продължават да се намират в серия от 5 поредни мача без загуба (3 победи и 2 равенства) и се надяват да продължат с добрата си форма. От другата страна е съставът на Етър, който се бори със зъби и нокти за оцеляването си. “Болярите” показват наченки на пробуждане след идването на Александър Томаш в клуба, но все още имат доста работа, за да се отлепят от дъното и да направят голямата крачка към спасението.
Днес футболистите на Етър спечелиха жизненоважна точка и доказаха, че са доста корав съперник. Това си пролича и в предишния им двубой с Левски, в който удържаха нулево реми.

Не бяха изминали и десет минути от началото на мача и наставникът на Локомотив Александър Тунчев трябваше да прави принудителна смяна. Мартин Луков обърна лошо глезена си в опит да улови първа топка. Стражът се приземи с цялата си тежест на десния си глезен. Неговото място на вратата зае Илко Пиргов.

В следващите минути двата тима трудно достигаха до положения пред противниковата врата. В 24-ата минута “смърфовете” бяха близо до това да поведат в резултата. Пловдивчани организираха бърза атака, при която Лукас Салинас намери Умарбаев в центъра. Той с едно докосване намери Бирснект Карагарен вдясно, а крилото центрира по земя към Димитър Илиев. Капитанът на Локомотив стреля от границата на наказателното поле, но ударът му срещна страничната греда.

В 29-ата минута удар на Дейвид Малембана от фаул не затрудни по никакъв начин стража Христо Иванов. В 42-ата минута Локомотив откри резултата. Автор на гола бе Георги Минчев, който засече с глава безупречно центриране на Бирсент Карагарен от десния фланг. Нападателят бе оставен сам в наказателното поле, извиси се добре във въздуха и се възползва от леко подхлъзване на стража Христо Иванов.
В първата минута на добавеното време на първата част Момчил Цветанов бе намерен от Бирсент Карагарен в наказателното поле. Лявото крило на “смърфовете” опита да стреля с десния си крак от движение, но опитът му беше крайно незадоволителен и топката прелетя над вратата.

Малко преди края на първото полувреме удар на Алдаир Ферейра от състава на Етър мина над вратата на Локомотив.

Второто полувреме започна така, както и първото. Двата тима трудно стигаха до удар към противниковата врата. В 62-ата минута Етър бе близо до изравняването на резултата. След центриране на корнер Венелин Филипов беше оставен непокрит на втора греда. Той нанесе удар с глава, а топката срещна страничния стълб.

Три минути по-късно Локомотив организира добра контраатака, при която Георги Минчев беше намерен на левия фланг. Той изчака придвижването на Димитър Илиев в наказателното поле, подаде към своя капитан, а Футболист номер 1 на България потърси технично обратния ъгъл. Топката обаче премина встрани от вратата.

В 71-ата минута Етър удари своя опонент и възстанови равенството в мача. Центриране от фаул на Мечев в зоната между вратаря и защита свари неподготвени “смърфовете”. Там от метър разстояние Пламен Крачунов беше най-съобразителен и опъна мрежата на вратата зад Пиргов. Това даде импулс на гостите и минути по-късно удар от далечна дистанция на Симеон Мечев беше спасен от Илко Пиргов. В 78-ата минута Христо Иванов трябваше да се намесва при удар на Бирсент Карагарен. В 82-ата минута гостите останаха с човек по-малко след червен картон на Здравко Илиев. Бранителят си изкара два жълти картона в рамките на няколко секунди, като вторият му беше изключително глупаво изкаран. Той не пожела да се обърне към главния съдия на мача Димо Димов, показващ му картон с жълт цвят, като освен това и отправи реплика. Това принуди съдията да го догони и да му покаже червен картон.

efbet Лига, 19 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – ЕТЪР 1:1
1:0
 Георги Минчев (42)
1:1
 Пламен Крачунов (71)

Стартови състави:

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Диниш АлмейдаЛукас Масоеро, Дейвид Малембана, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Лукас Салинас, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Георги Минчев;

ЕТЪР: Христо Иванов, Здравко Илиев, Ерол Алкан, Пламен Крачунов, Венелин Филипов, Симеон Мечев, Яни Пехливанов, Алдаир Ферейра, Гаетан Коуку, Преслав БоруковКольо Станев;

Стадион: “Локомотив”, Пловдив
Съдия: Димо Димов
Начало: 17:30 часа

 

ГАЛЕРИЯ
МАРИН МАРИНОВСНИМКИ