Сър Алекс Фъргюсън планира напускането си

Сър Алекс Фъргюсън планира стратегията си за напускане на Манчестър Юнайтед, от който ще се оттегли след две години, съобщава “Дейли Мейл”.

Според английското издание Фърги най-накрая ще се пенсионира, след като изгради последния си велик отбор около Уейн Рууни и Робин ван Перси, който дойде в тима му миналата седмица.SPORTNI.BG

Легендарният мениджър на “Олд Трафорд”, който започва 28-ия си сезон начело на Юнайтед в понеделник с мач срещу Евертън, е категоричен, че собствениците на тима ще го подкрепят да направи нова оферта за Лейтън Бейнс.

70-годишният шотландец лично пое контрол върху трансфера на Ван Перси и се обадил на наставника на Арсенал Арсен Венгер, за да е сигурен, че ще осъществи намерението си.

Той е успял да убеди семейство Глейзър, въпреки протестите на други ръководни фигури в клуба, че си струва да похарчат 64 млн. паунда за трансферна сума и заплати за Ван Перси, въпреки че играчът не е първа младост.

Източник от клуба споделя: “Алекс ще бъде начело на отбора още само няколко години, така че е време собствениците да му дадат това, което иска, а то е Ван Перси”.

Освен това сър Алекс може да отправи оферта и към Лейтън Бейнс, който е оценяван от клуба си Евертън на цели 17 млн. паунда.

“Има само една позиция, за която търсим играч в момента. Похарчихме доста пари за трансфери това лято, но съм сигурен, че ако отида при Глейзърови, те ще кажат “да”, казва самият мениджър.