Атанасов: Не сме отписали мача за Купата със Славия

Старши треньорът на Монтана Атанас Атанасов заяви, че взетата точка при гостуването на Ботев Пловдив е ценна, макар че е разочарован, защото монтанци не успяха да удържат преднината си до края.DSPORT.BG

Ботев при Валентич остава без победа, Монтана взе точка от Пловдив

Атанасов бе категоричен, че тимът му не е отписал предстоящия сблъсък със Славия за Купата, въпреки че ще разчита на футболисти, които по-рядко получават шанс за изява.

„Има разочарование, макар че всяка точка е ценна. Донякъде има разочарования заради това, че вложихме много усилия и труд, но една грешка ни костваше. Аз съм много доволен от отбора. Дисциплинира бяхме, направихме добри неща, не успяхме някои от положенията да ги доизиграем и да ги реализираме“, коментира Атанасов.

„Играхме с трима централни бранители, за да опонираме на Ботев и мисля, че успяхме. Ако изключим нашите грешки, опасност почти не допуснахме. Този подход ще бъде съобразен спрямо съперника, но имаме достатъчно грамотни футболисти, които могат да играят в различни схеми. Професионален футболист не трябва да изпитва никакви трудности“, добави той.

„Няма какво да се разсейваме, играем със Славия за Купата. Ще разчитаме на хора, които играят по-малко. Играем си мач за мач. Да, с Ботев Враца има по-голям заряд, защото е дерби, но се борим за оцеляване. Няма да отпишем и мача със Славия, макар че ще разчитаме на футболисти, които по-рядко играят“, каза още наставникът на Монтана.