Валентич: Вярвам във футболистите и в проекта, скоро ще покажем какво можем

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич заяви, че е доволен от спечелената точка у дома срещу Монтана (1:1) най-вече заради неблагоприятния развой на мача. Наставникът на „канарчетата“ бе категоричен, че вярва във футболистите и в проекта на Антон Зингаревич и смята, че съвсем скоро „жълто-черните“ ще могат да покажат на какво са способни.DSPORT.BG

Ботев при Валентич остава без победа, Монтана взе точка от Пловдив

„Доволен от точката, защото все пак успяхме да изравним. Разбира се, че  преди началото на мача, ако някой ме беше попитал дали една точка ще ме зарадва, щях да кажа не“, започна Валентич.

„Еспиноса все още не е готов физически, за да изиграе пълни 90 минути. Той е силен физически и затова го използваме в определени ситуации, когато физическата му мощ може да ни помогне. Днес го използвахме като втори нападател срещу отбраната на Монтана. Той ни помогна именно в ситуациите, които използвахме подавания в наказателното поле, но ни помогна и в защита срещу контраатаките на противника“, добави той.

„При анализа на съперника видяхме силните му страни, но допуснахме много положения след наши грешки, включително гола и няколкото статични положения. Аз го отдавам най-вече на напрежението“.

„Монтана също игра в система 5-3-2 в защита. Ние бяхме готови и за други формации на съперника. Монтана дойде да вземе точката и се справи много добре с играта си в защита. Аз не съм доволен от нашата игра. Не показахме най-доброто от себе си. Аз знам какво можем. Днес видяхме това, на което сме способни само в два периода на срещата – първата част за 10 минути и непосредствено преди гола, който вкарахме“.

„Най-голямото предизвикателство пред нас е да върнем вярата в собствените си сили. Работим, за да се върнем към най-доброто си състояние. Всеки мач в момента е 50 на 50. Това, което искаме от футболистите е да бъдат фокусирани както на тренировките и ще продължим да се борим за точки в следващите кръгове. Винаги можем да намерим нещо позитивно. Последните два кръга стигнахме до позитивен резултат, въпреки че губихме до последно. Трябва ни един мач,  в който да покажем добра игра, за да си върнем самочувствието. Вярвам във футболистите и в този проект и съвсем скоро ще покажем на какво сме способни“, завърши специалистът.