Славиша: Липсва ни килърския инстинкт, голямото ни желание е Купата

Старши треньорът на Левски Славиша Стоянови коментира представянето на своя тим срещу ЦСКА 1948. Двубоят завърши при равенство 0:0, като вратарят на „сините“ Звонимир Микулич направи някои класни спасявания. Според Славиша, Левски няма „килърския инстинкт“, с който да затваря мачовете в своя полза. Наставникът на Левски заяви, че голямото желание е Купата на България и първата стъпка в надпреварата е предстоящия мач срещу Берое в идната сряда.DSPORT.BG

Микулич спаси Левски от загуба срещу ЦСКА 1948

„Беше труден мач, агресивен и от двете страни. Можехме да загубим, а можехме и да спечелим, ако бяхме по-концентрирани във финалния пас. Взехме точка, но не направихме достатъчно за победа. В миналия мач във Велико Търново имахме положения. Днес нямахме толкова положения. Беше много по-агресивен мачът. Липсва ни килърския инстинкт“, заяви Стоянович.

„Прави сте, че нямаме плеймейкър. Имаме много липсващи на тази позиция. Ще бъде по-лесно за нападателите, ако имаме човек на тази позиция. Имаме повече дефанзивни халфове и по-малко креативни. Работим здраво и ще се опитаме да направим каквото можем с наличните момчета, преди да се възвърнат контузените“, добави той.

„По принцип добре играем в защита. Трябва да сме още по-компактни. Допуснахме положения днес. Затова обаче е вратарят. Както се защитаваме, трябва и да атакуваме, за да вкараме гол. Ако не вкараш гол, няма как да спечелиш, това е“.

„Колко реално е да спечелим трофей, ще видим. Размишляваме и на двата фронта – първенство и купа. Не сме далеч от топ 6 в шампионата, но не сме далеч и от критичната зона. Купата е голямото ни желание. Първата крачка е в сряда“, каза още старши треньорът на Левски.