Тежки мачове за Левски, ЦСКА, Литекс и Лудогорец днес

4 мача предстоят да се изиграят от втория кръг на футболното първенство на България. Неделната вечер обещава да е изключително интригуваща за феновете, които ще бъдат на стадионите в София, Бургас, Пловдив и Разград.SPORT.BNT.BG

 

ЛЕВСКИ – БОТЕВ ПЛОВДИВ

Левски приема Ботев (Пловдив), като “сините” са абсолютен фаворит в срещата. Но за разлика от двубоя с Черноморец, когато бургазлии предимно се защитаваха, сега отборът на Илиан Илиев ще се изправи срещу съперник, който ще се опита да го надиграе. Ботев изглежда възроден след завръщането си в “А” група и е амбициран да запише ново силно представяне след победата с 3:0 срещу Славия в първия кръг.

Минимум 600 униформени ще пазят реда на стадиона. Очаква се над 2 500 фенове на “канарчетата” да подкрепят любимците си в столицата.

 

ЧЕРНОМОРЕЦ – ЦСКА

ЦСКА гостува на стадион “Лазур” в Бургас. Анисе Абел ще направи официален дебют с “червената” фланелка в “А” група. На “Лазур” обаче са решили да не дават мира на халфа, който премина скандално на Армията през зимата.

 

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – ЛИТЕКС

“Смърфовете” ще се опитат да зарадват вярната си публика с победа срещу Литекс, които в първия кръг изненадаха ЦСКА с 1:0 в Ловеч. Локото е с нов президент – варненския бизнесмен Марешки, след като Коко Динев прекрати финансирането на тима непосредствено преди началото на сезона.

 

ЛУДОГОРЕЦ – БЕРОЕ

В дербито на зеления цвят на пръв поглед шампионите от Разград ще надвият старозагорци без проблеми, но да не забравяме, че Берое е коварен за грандовете отбор и често спъва големите в борбата им по пътя към титлата.