Арестуваха перничанин за побоя над Георги Марков

Има задържан футболен фен на пернишкия Миньор заради побоя над изпълнителния директор на Локомотив (София) Георги Марков, съобщиха от полицията. Според органите на реда футболният бос не е подал жалба за инцидента.SPORT.BNT.BG

В 84-та минута на мача Миньор – Локомотив фенове на “чуковете” нахлуха в официалната ложа на стадиона и атакуваха Марков, като се стигна до ръкопашна схватка. Мачът бе прекъснат за десетина минути. Шефът на Локомотив бе изведен от стадиона с охрана, след което двубоят бе подновен.

Заради инцидента в ареста е Георги И. на 30 г. Проверява се има ли и други съпричастни към побоя. При установяването им, те също ще бъдат задържани за разпит.

“Предстои да бъде изяснено дали е имало провокация от страна на Марков към феновете, как и защо е тръгнал скандалът. Ако изпълнителният директор на Локомотив има вида, той също подлежи на санкции”, поясниха от полицията.

Според информирани шефът на Локомотив се държал грубо с пернишките фенове. Той ги напсувал и с това предизвикал агресията им.