Царско село измъчи Лудогорец, но “орлите” продължават полета си към Купата на България (видео+галерия)

Oтборът на Лудогорец постигна труден успех с 2:1 над Царско село в сблъсък от 1/8-финалите в турнира за Купата на България. Попаденията за “орлите” реализираха Мавис Чибота (33) и Анисе (45). Дилан Мертенс намали резултата (59), което направи последните минута доста тежки за състава на Валдас Дамбраускас. SPORTAL.BG

Гостите от Разград стартираха малко по-активно срещата и още в третата минута Мавис Чибота опита удар, но Ивайло Марков застана на пътя на топката, която излезе в корнер. В 9-ата минута след изпълнение на корнер се стигна до леко разбъркване пред вратата на домакините, но Луис Педро се справи с положението, след като беше и фаулиран от Сотириу.

В 14-ата минута Мавис Чибота стреля от пряк свободен удар, но опитът на крилото на “орлите” не затрудни Михаил Иванов. Секунди по-късно отново той бе близо до гола. Атакуващият футболист се справи с бранителите на Царско село и стреля, но кълбото премина близо до целта.

Логичното се случи в 33-ата минута, когато активната игра на Мавис Чибота донесе резултат. Той получи извеждащо подаване от Елвис Ману, след което без проблем прати кълбото в мрежата на “царете”.
В 37-ата минута звездата на “зелените” Антон Недялков получи контузия. Бранителят се сблъска с Лесли Са и трябваше да бъде принудително заменен от Козмин Моци.
Съмнение за тежка контузия на Антон Недялков
Секунди преди края на първата част футболистите на Валдас Дамбраускас стигнаха до втори гол. В автор на попадението се превърна Анисе, който се разписа с глава след центриране от корнер и голямо разбъркване.
В 47-ата минута Дилан Мертенс отправи опасен удар, който обаче не попадна във вратата.

В 59-ата минута Дилан Мертенс отне топката в средата на терена, използва празното пространство и с точен удар наказа Пламен Илиев, който също не успя да се намеси особено качествено.
Малко по-късно Манев стреля опасно, но топката профуча покрай вратата на Пламен Илиев.

В 81-ата минута Ивайло Марков демонстрира отличен поглед върху играта. Бранителят намери с чудесен пас в наказателното поле резервата Стефан Христов, който овладя топката и от близка дистанция стреля, но стражът на “орлите” се намеси майсторски.

В 87-ата минута Лука прати топката в мрежата на Пламен Илиев, но попадението бе отменено, тъй като нападателят бе в положение на засада.

В последните секунди на двубоя домакините се опитаха да стигнат до втори гол, но защитата на Лудогорец се справи, което класира “орлите” на 1/4-финалите в турнира за Купата на България.

ЦАРСКО СЕЛО – ЛУДОГОРЕЦ 1:2

0:1 Мавис Чибота (33)
0:2 Анисе (45)

1:2 Дилан Мертенс (59)

Стартови състави:

Царско село: 1.Михаил Иванов, 4. Ивайло Марков, 6. Антонио Георгиев, 7. Лесли Са, 14. Христо Попадийн, 20. Ален Стеванович, 22. Луис Педро, 25. Дилан Мертенс, 44. Карим Роси, 89. Луи Нганиони, 98. Хари Денков
Ст. треньор: Любослав Пенев

Лудогорец: 23. Пламен Илиев, 3. Антон Недялков, 5. Георги Терзиев, 21. Драгош Григоре, 22. Джордан Икоко, 25. Стефан Баджи, 12. Анисе, 13. Мавис Чибота, 64. Доминик Янков, 10. Елвис Ману, 19. Пиерос Сотириу
Ст. треньор: Валдас Дамбраускас

Стадион: “Царско село”, София
Главен съдия: Никола Попов
Асистенти: Георги Тодоров, Мартин Венев

ГАЛЕРИЯ

ГАЛЕРИЯ
ВЛАДИМИР ИВАНОВСНИМКИ