Валентич: Показахме, че не се предаване, ставаме все по-добри

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентин коментира равенството 2:2 срещу Левски. Той бе много доволен от играта на своите футболисти. Наставникът на „канарчетата“ подчерта, че тимът му не се е отказал да търси победата до последната минута. Той отбеляза, че с всяка изминала седмица Ботев Пловдив става все по-добър и по-добър.DSPORT.BG

Зрелищно равенство между Левски и Ботев Пд на ”Герена”, ”сините” с трети пореден хикс

„Тежък мач, имайки предвид, че играхме 120 минути срещу ЦСКА 1948 за Купата само преди дни. Последните няколко дни най-вече работихме върху физическото състояние на отбора и върху психиката ни за този мач, тъй като не сме побеждавали на този стадион от 29 години. Много съм горд от показаното на терена днес, защото видях отбор, който искаше да спечели и не се страхуваше от съперника. Видях моят отбор, който игра много по-бързо и агресивно. Трябва ни още малко време“, заяви Валентич.

„През първото полувреме имахме проблеми по левия фланг с Маркиньос, но това от друга страна ни помогна при гола. След гола имахме пълен контрол и имахме няколко добри момента. Но за съжаление, това са грешките на младостта в нашия отбор. Загубихме две-три важни топки и ни наказаха“, добави той.

„През второто полувреме пресирахме по друга система. Под пресата на нашия отбор, Левски имаше доста повече проблеми. С всяка една изминала минута играехме все по-добре, вкарахме гол и заслужено взехме поне една точка“, смята специалистът.

„И най-важното е, че моят отбор показа, че ние не се предаване. Играхме до последната минута, опитвахме се да спечелим мача. Това е нашият стил, нашата философия. С всяка изминала седмица ще подобряваме представянето си“.

„Много се радвам да видя възспитаниците на нашата школа, които днеска играха за нас. Това е, което искаме да виждаме и да даваме шанс на нашите момчета да се интегрират и да играят във важни мачове. Мога да се повторя – беше много тежък мач след сблъсъка в сряда, но аз съм доволен“, обобщи накрая на изказването си Валентич.