Левски без право на грешка във Враца

Отборът на Левски гостува на Ботев (Враца) в последния двубой от днешната програма на efbet Лига. Срещата от 21-ия кръг е от 16,30 часа и “сините” нямат право на грешка. Евентуална загуба ще означава, че врачани ще ги изместят от деветото място в класирането. Столичният гранд е в поредица от три равенства, като за последно позна вкуса на победата именно при гостуване в Северозапада – 2:0 над Монтана. Врачани пък прекъснаха негативната си серия от четири поредни загуби в миналия кръг, когато надвиха Монтана с 1:0 в регионалното дерби.SPORTAL.BG

Треньорът на Левски Славиша Стоянович има много кадрови проблеми за решаване. От сметките му отпаднаха Ребин СулакаДраган Михайлович и Файсал Рерас, които се възстановяват от контузии. С травми са още Стаматов, близнаците Цоневи, Краев и Стивън Петков.

За капак и универсалният играч Мартин Райнов е наказан.Очаква се Стоянович да заложи на Микулич на вратата, а отбраната пред него да е съставена от Ивайло НайденовПатрик-Габриел ГалчевЖивко Атанасов и Начо Монсалве. В средата на терена ще започнат Тома Даске и Илия Юруков, а по фланговете ще връхлитат Насиру Мохамед и Здравко Димитров. В предни позиции Стоянович ще заложи на Найджъл Робърта и Мартин Петков, които се разписаха в миналия кръг срещу Ботев.

Колегата му Антони Здравков също има казуси за решаване. Той ще трябва да прекроява изцяло халфовата линия, след като поради наказания двубоя пропускат Христо Златински и Даниел Гаджев. Капитанът Валери Домовчийски навлиза във форма, но едва ли ще се рискува с пускането му от първата минута на тежкия терен във Враца.

Вероятни състави:

Ботев Враца: Костов, Зехиров, Миланов, Керчев, Николов, Ничев, Лагоа, Генов, Ивайлов, Атанасов, Бабунски.

Левски: Микулич, Галчев, Монсалве, Атанасов, Найденов, Даске, Юруков, Димитров, Мохамед, Робърта, Петков.