Валентич: Българското първенство е достатъчно изравнено и няма лесен мач

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич напълно очаквано бе доволен след победата с 3:2 у дома срещу ЦСКА 1948. Той заяви, че е от изключителна важност за „канарчетата“ да продължат да подобряват играта си. Наставникът на пловдивския тим е категоричен, че българското първенство е доста равностойно и няма лесни мачове.DSPORT.BG

Ботев Пд победи ЦСКА 1948 в голов трилър

„Това беше много важна победа за нас. Важно беше да продължим с подобрението в играта си. Надявам се, че сега най-после ще можем да си отдъхнем и да продължим напред“, коментира Валентич.

„Във всеки един мач се стараем да не допускаме голове. След първите пет минути променихме концепцията си в играта в защита и се чувствахме сигурни. През второто полувреме все пак нашите играчи почувстваха, че първата ни победа от доста време е близо и допуснахме няколко неточности. Не искам да съм негативно настроен. Може би някои хора очакваха след добрия мач срещу Левски да вземем лесно трите точки, но първенството е достатъчно изравнено и всеки мач е труден“, добави той.

„За нас сега е важно след първите пет мача, в които допуснахме само една загуба, да продължим да играем с добра резултативност. Освен трите гола, днес имахме и още добри положения“, каза още старши треньорът на Ботев.