Треньорът на “моряците” и капитанът на “царете” за малко не се сбиха

Черно море и Царско село играят при 1:0 в последен мач от 21-ия кръг на efbet Лига.

Стефан Велев откри резултата в 30-ата минута.

Двата тима са изключително близо един до друг в класирането, като са разделени само от 1 точка. Затова днешният сблъсък е с огромно значение за всеки от тях в битката за влизане в топ 6.

В Черно море вдигат двама за важното домакинство на Царско село

В Черно море вдигат двама за важното домакинство на Царско село

Досега двата отбора нямат особено много срещи помежду си в елита. В досегашните 4 сблъсъка варненци имат леко предимство от 2 победи, 1 равенство и 1 загуба. През първия полусезон срещата помежду им завърши с успех на “Царете” с 1:0. SPORTAL.BG

Първата сериозна опасност стана факт в 9-ата минута. Файсел Касми центрира отдясно, но сантиметри не достигнаха на Владко Дробаров да засече с глава от 6-7 метра. Гостите отговориха с шут извън наказателното поле на Костадинов в 16-ата минута, но Георгиев улови без проблем.

В 24-ата минута варненци отново застрашиха вратата на гостите. Касми влезе навътре и стреля с левия крак от границата на наказателното поле, а след рикошет в крака на Бандаловски топката се насочи към долния десен ъгъл на Пласид, но стражът на Царско село реагира добре и изби с плонж.

Двуострата игра продължи и в следващите минути. Първо, в 29-ата минута, футболистите на Любослав Пенев бяха много близо да открият резултата. Костадинов финтира съперник и стреля фронтално от 12-13 метра, но Георгиев някак изби.

Последва мигновена контраатака на Черно море отдясно. Родриго намери Панайотов, който шутира опасно, но Пласид изби. Последва добавка на Стефан Велев от 15-16 метра и този път вратарят на гостите нямаше как да реагира на удара по земя, който се спря в неговата мрежа за 1:0.

В 43-ата минута моряците бяха близо до второ попадение. Родриго центрира към Зе Гомеш, който засече отблизо с глава, но Пласид улови на голлинията.

В даденото от рефера продължение на първата част футболистите на Илиан Илиев като по чудо не удвоиха. Зе Гомеш засече с глава центриране отдясно, но Пласид демонстрира невероятен рефлекс и спаси удара, който бе отправен от 4-5 метра, а след това бранител на гостите изчисти в корнер.

След края на първото полувреме се разигра грозна сцена с участието на треньора на Черно море Илиан илиев и капитана на гостите Реян Даскалов. Двамата си размениха някакви реплики, а след това се сбутаха, но бързо бяха разтървани.

Секунди преди началото на втората част Даскалов отиде при Илиев да му се извини и двамата си стиснаха ръцете.

ЧЕРНО МОРЕ – ЦАРСКО СЕЛО 1:0

1:0 Стефан Велев 30

ЧЕРНО МОРЕ: 22. Георгиев, 6. Попов, 27. Димов, 28. Дробаров, 2. Панов, 29. Касми, 77. Велев, 10. Илиев, 71. Панайотов, 72. Родриго, 20. Гомеш

ЦАРСКО СЕЛО: 30. Пласид, 6. Георгиев, 9. Христов, 10. Балтанов, 11. Кордейро, 17. Даскалов, 20. Костадинов, 22. Луис Педро, 44. Роси, 89. Нганиони, 93. Бандаловски

Съдия: Георги Давидов

Начало: 17:30 часа

Снимка: Sportal.b