Лудогорец и Локо (Пловдив) се вкопчват в суперсблъсък на 1/4-финала за Купата на България

       СНИМКА DSPORT.BG

Днес започват 1/4-финалите от турнира за Купата на България, а още първият мач е суперсблъсъкът между Лудогорец и Локомотив (Пловдив). Носителят на трофея гостува в Разград на големия фаворит в турнира. Двата тима имат стари сметки за уреждане и можем да очакваме изключително интересен двубой.SPORTAL.BG

Купа
Кръг Quarter Finals, 16 март 2021
Лудогорец

Локомотив (Пловдив)

Лудогорец има големи амбиции за Купата на България. “Орлите” имат само два трофея във витрината си и всички в клуба смятат, че е време за нов успех в тази надпревара. За последно разградчани вдигнаха купата през 2014 година. Затова те смятат да се хвърлят здраво, за да триумфират този сезон.

От друга страна обаче Локомотив (Пловдив) е доминантът за Купата на България в последните два сезона. “Смърфовете” спечелиха последните две издания на турнира и нямат загуба вече 1240 дни или 14 поредни мача. За последно пловдивчани отпаднаха на 1/8-финал през 2017 година от Славия.

Локо (Пд) е доста неудобен съперник за Лудогорец в последните години. “Смърфовете” победиха “Орлите” за Суперкупата на България (1:0) в Разград преди началото на сезона. Пловдивчани триумфираха и в последния сблъсък между двата тима от efbet Лига, като спечелиха с 3:2 на “Лаута”.

Треньорът на домакините Валдас Дамбраускас няма да може да разчита днес на трайно контузения Ихинио Марин, както и на Кирил Десподов и Антон Недялков, които също са в лазарета. Очаква се той да заложи на Кахлина на вратата и Сисиньо, Терзиев, Григоре и Икоко в защита. Дяков и Сантана ще са опорните халфове, а Каули ще действа пред тях като плеймейкър. Вандерсон и Текпетей ще бъдат на двете крила, а Сотириу ще води атаката.

Александър Тунчев пък не може да използва Мартин Луков и Лукас Масоеро. Той най-вероятно ще пусне в игра Пиргов под рамката и пред него Малембана, Гомис и Алмейда в отбрана. Карагерен и Цветанов ще оперират по крилата, а Умарбаев и Витанов ще са двамата дефанзивни халфове. Салинас ще действа като плеймейкър, а в атака ще започнат Илиев и Минчев.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ, 1/4-финал:

ЛУДОГОРЕЦ – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Кахлина, Сисиньо, Терзиев, Григоре, Икоко, Дяков, Сантана, Каули, Вандерсон, Текпетей, Сотириу

ЛОКО: Пиргов, Малембана, Гомис, Алмейда, Карагерен, Цветанов, Умарбаев, Витанов, Салинас, Илиев, Минчев

Стадион: “Хювефарма Арена”, Разград

Съдия: Драгомир Драганов

Начало: 18:00 часа

 

Щастие в последната секунда за Лудогорец – “орлите” докосват титлата