Тунчев: Умората си каза думата, трябва да губим с високо вдигната глава

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев бе доволен от своите футболисти въпреки загубата с 1:2 и отпадането от Купата на България. Той заяви, че навярно умората си е казала думата и това е наклонило везните в полза на разградчани. Наставникът на „смърфовете“ коментира ексцесиите след последния съдийски сигнал. Той бе категоричен, че подобни грозни сцени не трябва да има, а пловдивчани трябва да губят с високо вдигната глава.DSPORT.BG

Купата ще има нов носител! Лудогорец детронира Локо Пд под дъжда в Разград

Меле сложи край на битката между Лудогорец и Локо Пд

„Умората може би си каза думата за втория гол. Липсваше ни концентрация и късмет, който спомогна за гола на Лудогорец. За съжаление, Чибота вкара, след като на няколко пъти топката се върна в него. Определено не се възползвахме от импулса след изравнителното попадение. Не мога да не съм доволен, създадохме много положения. Завършващият удар за пореден път ни липсваше. Неприятно е да загубиш, след като изравнихме в добавеното време на мача, но това е футболът“, коментира Тунчев.

„Имахме проблеми, Митко (Илиев) имаше проблеми, Парвиз (Умарбаев) не се чувстваше добре. С оглед на това, с което очаквахме Лудогорец да излезе, реших да заложа на тази схема. Не дадохме почти никакви възможности, с изключение на две недоглеждания в защита, от които ни вкараха два гола“, добави той.

„Няма как да няма доза съжаление и тъга, че отпадаме от турнира, но това е футболът. Който вкара повече, продължава напред. Ние не успяхме да реализираме нашите. От друга гледна точка, ще се фокусираме изцяло в първенството. Докато имаме възможност да задържим това място, ако може и по-напред да се изкачим, ще направим всичко възможно. Има много мачове до края на сезона и ще видим какво ще се случи“.

„Наистина е признание да дадем четири национала на България. Това трябва да е гордост, но и задължение, защото представят България и Локомотив. Надявам се да покажат добри игри, както за Локомотив, така и за националния отбор“.

„Имаше в края някакви пререкания между Икоко и Уртадо. Нещата се успокоиха, после скочиха щабовете на двата отбора. Не мисля, че трябва да се случват тези неща и да задълбаваме в тях. Трябва да губим с високо вдигната глава“, каза за финал старши треньорът на Локомотив.