Дамбраускас: Загубихме контрола, големите отбори не правят така

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас сподели след победата на “орлите” с 2:1 над Локо Пд в 1/4-финал за Купата, че големите отбори не губат контрола в мачовете, както направи неговия тим. Разградчани допуснаха изравнителен гол в 93-ата минута и трябваше да играят 120 минути, за да отстранят актуалния носител на трофея. DSPORT.BG

“Със сигурност не се нуждаехме от 120 минути, защото допуснахме гол в последните секунди. Последният мач ние вкарахме в 95-ата минута, сега допуснахме такъв сценарий. Няма лесен турнир, мачовете за Купата винаги са много специални. Изправихме се срещу много добър и труден съперник. Ротирахме доста състезатели спрямо последния мач – с тотално различна система играхме днес. Като цяло най-важното е, че ние сме в следващия кръг за Купата.

В тези мачове съзнателно или подсъзнателно футболистите гледат към времето и за секунди губят концентрацията. Загубихме контрола в онзи момент. Големите отбори не трябва да правят така. Хареса ми как променихме лицето си през второто полувреме.
Не е толкова трудно да определя състава, футболистите се нуждаят от време да разберат какво точно искаме. Доволен съм от първото полувреме, как контролирахме мача. През второто полувреме обаче вкарахме ранен гол и след това в следващите 15 минути изгубихме желание да играем, опитвахме прекалено много дълги пасове. Бековете не се включваха толкова. Върху това трябва да работим. Не мога да кажа, че познавам играчите максимално добре и коя формация е най-добра за отбора. 4-2-3-1 Лудогорец е играл доста дълго в тази система, но днес бяхме без Сисиньо и Антон Недялков и трябваше да намерим решение. В атака трябваше да покажем повече хъс, днес още в зародиш не успявахме да разгърнем атаките си . Икоко и Текпетей се справиха много добре, особено Текпетей, който за първи път игра на такава позиция”, каза литовецът.

“Кристиан Кахлина, ако го питате ще каже, че е направил поне 10 грешки. Знам, че за него това е нормално представяне, но ако го питате ще намери грешки. Сотириу, ако нямаше качества, нямаше да е тук, но отнема време да се адаптираш към нов отбор. Знам, че публиката иска резултати, но това не става от днес за утре. Всичко ще се нареди на място, но най-важното е отношението на футболистите. Искаме да създадем отбор, срещу който е трудно да се играе.

Това беше доста пикантно накрая. В емоционален мач като този говорихме, че трябва да бъдем рационални, но ето, че в края емоциите надделяха, но в края си стиснахме ръцете и всичко ще бъде забравено”, завърши Дамбраускас.