Николай Киров: Получи се типичният турнирен мач (ВИДЕО)

Старши треньорът на Арда Николай Киров коментира победа с 1:0 като гост на ЦСКА 1948 в ¼-финалите в турнира за Купата на България. Той заяви, че се е получил типичният турнирен мач, в който напред в продължил тимът, който е допуснал по-малко грешки.DSPORT.BG

Арда победи трудно ЦСКА 1948 и е на 1/2-финал за Купата

„Спечелихме мача по труден начин, както и очаквахме да се случи. Получи се типичният турнирен мач. Тимът, който допусна по-малко грешки, продължи напред. Възползвахме се от една грешка на противника и затова продължихме“, коментира треньор №1 на България за 2020 година.

„Мисля, че абсолютно всички отбори се познаваме в efbet Лига. Нямаха значение двете срещи срещу ЦСКА 1948, които играхме за първенство. Не мисля, че имаше надиграване. Просто се възползвахме от една ситуация и продължихме“, добави той.

„Ние имаме няколко варианта в тактически план. Милен Желев може да го ротираме на няколко позиция. Много е важно в един отбор да има такива състезатели, които да запълват звената, където имаме липси. Нашата група е малко по-къса, така че ще се налагат подобни ротации“.

„Алекс Петков е младо момче, което безспорно има качества. Дано тук намери среда, за да ги развие тези качествата. При нас е важно подобни млади момчета да търпят развитие. Тепърва ще се запознавам с него, дано се старае в тренировъчния процес“.

„Нашият отбор е съставен както от опитни, така и от млади състезатели, които са направили една сплав. Безспорно опитът винаги помага. Само след два дни предстои изключително труден мач за нас (срещу Локомотив Пловдив). Важно е да започнем да мислим за него с футболистите“, каза още Николай Киров.