Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sprt

Левски сгази Ботев Пловдив с 3:1 Левски победи Ботев Пловдив с 3:1 в среща от 2-ия кръг на „А” група – пише на първата си страница „7 дни спорт”. Герой за „сините” стана Симеон Райков, който се разписа на два пъти, а един гол добави Станислав Ангелов. За Ботев (Пловдив) почетното попадение бе на Енрике. Гостите при резултат 1:2 на два пъти уцелиха гредите зад Пламен Илиев. Вандер и Иван Цветков нямаха шанс да изравнят резултата. ЦСКА измъкна точка като гост на Черноморец в Бургас след равенство 1:1. „Армейците” поведоха в резултата в 22-ата минута след автогол на Траян Дянков, а в 70-ата минута Боли изравни. Футболистите на Стойчо Младенов могат да съжаляват, че не стигнаха до победата. Непростими пропуски направиха Присо и Карачанаков. Камерунецът на празна врата стреля встрани от целта, а Карачанаков сам срещу Стоян Колев прати топката в гредата.
Лудогорец удари Берое с 3:1 Шампионът Лудогорец записа втора победа от началото на сезона, след като надигра на собствен терен Берое с 3:1. Победата не дойде никак лесно за разградчани, които сами си направиха мача труден. Момчетата на Ивайло Петев поведоха в 29-ата минута чрез Александър Барт, който вкара с глава след корнер. Само 6 минути по-късно Иван Стоянов удвои също с глава. В началото на второто полувреме обаче Берое върна един гол чрез Мартинс и възстанови интригата. В самия край на мача защитникът на старозагорци Иво Иванов си вкара автогол и сложи точка на спора.
Литекс изпусна Локомотив (Пловдив) на „Лаута”
Локомотив Пд и Литекс извъртяха равенство 1:1 на „Лаута”. Гостите излязоха напред в резултата в даденото от рефера Иван Кирилов продължение на първата част чрез национала Георги Миланов, а няколко минути след почивката ветеранът Марин Петров изравни. Футбол до 20-ата минута почти нямаше. От там нататък обаче двата отбора се разиграха, като по-опасните положения създадоха гостите от Ловеч. В 24-ата минута защитникът на ловчанлии Николай Бодуров сам от няколко метра не успя да преодолее вратаря Стефано Кунчев. Първия точен удар към вратата на Илко Пиргов отправи капитанът на Локомотив Христо Златински в 38-ата минута, но без успех. Така се стигна до даденото от съдията Иван Кирилов продължение на първото полувреме, когато след разбъркване в пеналта на домакините топката попадна у Георги Миланов, който от 20-ина метра с удар по тревата откри резултата. Локомотив обаче успя да изравни малко след почивката. В 49-ата минута Страхил Попов направи груба грешка в наказателното поле, Димо Атанасов овладя топката, пусна я към Петров, който вкара на празната врата за 1:1. Последваха силни минути на гостите, но Кунчев се справи с ударите на Галин Иванов и Георги Миланов. В 74-ата минута Бодуров направи втори фрапантен пропуск, след като при центриране на Йеленкович, останал непокрит, с глава не уцели вратата. В 89-ата минута пък Златински пропиля златен шанс да донесе победата за Локомотив (Пд), след като получи пас от резервата Георги Стефанов в пеналта, но стреля неточно в аут.

Стоичков скочи на националите си Треньорът на Литекс Христо Стоичков обвини националите си за „хикса” 1:1 с Локомотив (Пловдив) на „Лаута” – пише на първата си страница “Меридиан мач”. Камата нападна остро Бодуров и братята Миланови, които играха срещу Кипър: “Когато мислиш за националния отбор и се върнеш, нищо не играеш… Изигра ни лоша шега мачът с Кипър, там е голямата беда. Първо е клубът, след това е националният отбор”, заяви Стоичков.
Присо провали ЦСКА в Бургас Отборите на Черноморец и ЦСКА изиграха хубав мач, който завърши без победител – 1:1. Пред 7500 зрители на стадион „Лазур” двата отбора започнаха офанзивно срещата още от първата минута. Бургазлии бяха по-агресивни още от началото и успяха да създадат няколко положения пред вратата на Черни. Най-сериозното беше в 12-ата минута, когато Боли стреля опасно от 15-ина метра, но вратарят на ЦСКА изби. В 21-вата минута обаче Присо беше оставен непокрит в наказателното поле на домакините. Той навлезе опасно, центрира, топката рикошира в крака на Траян Дянков и влезе в мрежата на Черноморец. След гола агресивните действия на Черноморец продължиха. В офанзивен план обаче все нещо не достигаше, за да се стигне до гол. В 37-ата минута Димов имаше добра възможност, но отблизо стреля слабо и Черни улови. В 43-тата минута Яник Боли изнесе техническа лекция, преминавайки през четирима играчи на ЦСКА. Защитата на „армейците” успя да се справи в последния момент с него и изби топката в корнер. Така след първите 45 минути ЦСКА водеше с 1.0, без обаче да даде убедителни игрови аргументи, че заслужава аванса си. Втората част започна, както завърши първата. Черноморец беше отборът, който търсеше повече гола и атакуваше по-настойчиво. В 55-ата минута Яник Боли стреля опасно с глава, но топката излезе в аут. Три минути по-късно Балжийски имаше възможност, но не успя да стреля точно в решителния момент. През това време ЦСКА разчиташе основно на контраатаки чрез Анисе, Шеридън и Карачанаков. При една от тях именно Карачанаков успя да излъже защитата на акулите и тресна греда. В 68-ата минута след продължителен натиск и разбъркване пред вратата на ЦСКА Яник Боли успя да изскочи и да стреля в опразнената врата -1:1. Резултатът беше изравнен, а двубоят се оживи още повече. Особено интересни бяха последните десетина минути, когато и двата отбора имаха по няколко възможности за гол. ЦСКА изтърва чрез Анисе и Карачанаков, а за Черноморец пропуски направиха Преслав Йорданов и Уатара. В самия край на мача играта се изнерви, като треньорската скамейка на ЦСКА на няколко пъти гневно избухва след решения на главния рефер Радан Мирянов. В началото на втората част агитката на ЦСКА хвърли няколко шумни бомбички пред Сектор „Г”. В резултат на това се извиси голям облак над стадиона. Наложи се играта да бъде спряна за 3-4 минути, докато вятърът разсее сипкавия дим.
Фалстарт за Реал -1:1 с Валенсия Реал (Мадрид) направи фалстарт в първия си мач за сезона в Примера Дивисион. „Белия балет” стигна само до 1:1 у дома срещу Валенсия. Игуаин откри в 10-ата минута след извеждащ пас на Ди Мария. Валенсия обаче изравни чрез Йонас, който в 42-рата наказа грешка на Икер Касияс. В същото време Атлетик (Билбао) загуби в зрелищен мач от Бетис с 3:5 на своя „Сан Мамес”.