Етър изпусна Ботев (Пловдив) във Велико Търново

В 38-ата минута отново Етър се размина с това да поведе в резултата. Здравко Илиев отправи хубаво центриране към наказателното поле на гостите, с което намери Мезу. Десятката на “виолетовите” обаче пропусна да вкара от около 5-6 метра, като ударът му с глава бе неточен. 3 минути по-късно отново след прекрасно центриране на Илиев Боруков нанесе изстрел с глава, но отново в аут. SPORTAL.BG

Началото на втората част започна също с натиск на търновци. След центриране от корнер последва удар с глава, който обаче премина над напречната греда. В 52-ата минута Здравко Илиев отправи много мощен шут от дистанция в близкия ъгъл на Аргилашки и вратарят успя да избие.

Етър

Етър
Етър
Основан
1924
Лига
efbet Лига
Треньор
Александър Томаш
Стадион
Ивайло
Страна
България
Социални Мрежи

В 57-ата минута Мечев центрира от пряк свободен удар. Това доведе да разбъркване в наказателното поле на Ботев и до изчистване на топката. Тя обаче дойде много удобна за Кольо Станев, който стреля директно от движение от дъгата на наказателното поле, но само сантиметри го разделиха от това да вкара. 2 минути по-късно Кнежевич също отправи шут, но неточен.

Ботев (Пловдив)

Ботев (Пловдив)
Ботев (Пловдив)

В 70-ата минута Маркиньос задържа добре, заобиколен от трима играчи на Етър пред наказателното поле на “виолетовите”. Все пак нападателят успя да пусне кълбото към Филип Филопов, който не се поколеба и отправи силен изстрел. Ударът обаче премина на сантиметри от страничния стълб.

15 минути по-късно Здравко Илиев подаде добре към Кнежевич в наказателното поле, който стреля добре, но вратарят на Ботев изкара в ъглов удар.

В края на срещата Атанас Илиев получи лоша контузия в главата и бе принудително заменен от Джонатан Перейра.

С това равенство Етър остава на последната 14-а позиция със 17 точки. Ботев (Пловдив) от своя страна е с 21 точки, като рискува да бъде изместен от 10-ата позиция.

ЕТЪР 0:0 БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Стартови състави:

Етър: 1. Христо Иванов, 44. Божидар Кацаров, 10. Мезу, 84. Здравко Запрянов, 70. Кольо Станев, 22. Ловре Кнежевич, 26. Мариян Иванов, 6. Пламен Крачунов, 99. Преслав Боруков, 16. Симеон Мечев, 23. Христофор Хубчев

Ботев: 33. Георги Аргилашки, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 7. Маркиньос, 9. Атанас Илиев, 13. Мишел Еспиноза, 21. Емануел Току, 22. Реда Рабей, 23. Димитър Тонев, 24. Кевин Янсон, 28. Филип Филипов