Черно море се намести в първата шестица, но едва ли е доволен

Отборите на Монтана и Черно море завършиха наравно 1:1 в първия мач от 22-ия кръг на efbet Лига. Гостите от Варна могат да съжаляват, че не стигнаха до трите точки, тъй като в по-голямата част от срещата бяха по-активният тим. Домакините съумяха да извоюват хикса, след като издебнаха своя момент да открият резултата.SPORTAL.BG

В началото на мача гостите от Варна бяха по-активният тим. Жозе Гомеш бе близо до откриване на резултата, след като засече с глава хубаво центриране, но Макенджиев спаси.

Постепенно домакините изравниха играта и от своя страна можеха да вкарат, но гредата спря шут на Тони Тасев от пряк свободен удар. В края на полувремето Черно море отново взе инициативата, като имаше няколко добри влизания в половината на домакините, но до попадение така и не се стигна. Илиан Илиев бе най-близо до попадение, но не успя да намери рамката на вратата.

В началото на втората част гостите отново бяха по-активни, но домакините издебнаха своя момент да открият резултата. В 66-ата минута след два поредни ъглови удара Реян Сенхаджи засече кълбото и Георги Георгиев не успя да предотврати попадението във вратата си.

Десетина минути по-късно обаче Черно море изравни. След едно разбъркване в наказателното поле на домакините Гомеш бе на правилното място, за да нанесе плътен удар, с който да направи 1:1.

След изравняването гостите продължиха да доминират и можеха да стигнат до пълен обрат. Даниел Димов обаче пропусна от добра позиция, тъй като Макенджиев отново бе на мястото си. До ново попадение обаче така и не се стигна и двата тима поделиха точките.

С точката днес Черно море вече е в първата шестица, изпреварвайки ЦСКА 1948. “Червените” обаче са с мач по-малко и ако не загубят от Ботев (Враца) утре, отново ще се върнат в горната част на таблицата. В момента “моряците” са 29 точки, а тимът от София с 28. Монтана от своя страна се изкачи до 11-а позиция, но борбата за спасение тепърва навлиза в решителната си фаза.

efbet Лига – 22 кръг: 

МОНТАНА 1:1 ЧЕРНО МОРЕ 
1:0 Сенхаджи (66)
1:1 Гомеш (76)

Вероятни състави:

МОНТАНА (3-4-1-2): 30. Макенджиев, 25. Башлиев, 5. Сенхаджи, 4. Терзиев, 24. Кики, 6. Ангелов, 33. Цонков, 8. Тасев, 22. Каменов, 10. Айтов, 11. Минков
Старши треньор: А. Атанасов 
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): 22. Георгиев, 27. Димов, 28. Дробаров, 2. Панов, 6. Попов, 77. Велев, 71. Панайотов, 10. Илиев, 72. Родриго, 7. Абреу, 20. Зе Гомеш
Старши треньор: И. Илиев 

СЪДИЯ: И. Стоянов
СТАДИОН: “Огоста”
НАЧАЛО: 12:30 часа