Николай Киров: Много елементарни голове, които наклониха везните

Наставникът на Арда Николай Киров сподели защо според него се е стигнало до загубата с 0:2 от Локомотив Пловдив.DSPORT.BG

Локомотив Пловдив нанесе първа домакинска загуба на Арда

“По-важно е игрово как стои отборът. Ще има загуби, ще има и победи. Това е футболът. В началото на втората част не стояхме добре. Позволихме на Локо при първия гол да направи поредица от пасове, не ги подложихме на преса, оставихме им свободно да разиграват. Когато оставиш противник с класата на Локомотив да разиграва в твоята половина, ще получиш гол. Много елементарен втори гол. Противникът днес е отбор, който умее перфектно да затваря пространствата. Оставиш ли го да поведе с 2:0 вече е много трудно да пробиеш. Притежават ръстови състезатели, които се справят при центриранията. Правим си изводите и продължаваме напред. Особено при статичните положения бахме отработили няколко неща, но явно противникът доста ни беше разузнал. Ръстово доста ни превъзхождат. Сменихме по време на мача схемата. Много елементарни голове, които наклониха везните”, заяви Киров след мача.

“Важно е през тази пауза каква работа ще свършим. Трябва да презаредим батериите. Продължихме напред и за Купата и цикълът е сгъстен. Важно е да си свършим работата перфектно през паузата. Дано националите ни се върнат здрави. Представянето ни ще зависи от това да запазим състезателите си здрави и без наказания. При всички положения турнирът за Купата е важен за нас, но не трябва да изпускаме и първенството. Предстоят още двубои за шампионата и всичко може да се случи”, каза още наставникът на Арда.