Катрин Тасева и Боряна Калейн си поделиха титлите от финалите на ДП “Жулиета Шишманова”

Двете най-добри гимнастички на България в момента Боряна Калейн и Катрин Тасева си поделиха медалите на отделните уреди на Държавното първенство “Жулиета Шишманова”, което се проведе в Бургас. Калейн, която стана шампионка и в многобоя, спечели злато на обръч (27.050) и топка (27.400), а Тасева се окичи със златото на бухалки (27.200) и лента (24.600).

Боряна завоюва и сребро на лента (24.550) и бронз на бухалки (26.550). Катрин добави към колекцията си още два сребърни медала на обръч (25.125) и на топка (27.050).SPORTAL/BG

Ева Брезалиева стана трета на обръч (24.800), топка (25.600) и лента (23.500), а на бухалки сребърен медал завоюва Татяна Воложанина (27.100) .

Приз “Жулиета Шишманова” за най-добър треньор беше връчен на трима треньори –  Бранимира Маркова, главен мениджър на национален отбор – жени индивидуално, Марияна Памукова – личен треньор на победителката в многобоя Боряна Калейн и Николай Боев – треньор на победителката в многобоя при девойките Никол Тодорова.

Тази година бе поставено началото на връчването на един нов Приз в този турнир – Приз “Васил Стоянов”, който се връчва на най-добре представилата се бургаска гимнастичка при девойките. Инициативата за този приз е на народния представител -г-жа Галя Желязкова, която бе осигурила и лична парична награда за носителката.

Първата носителка на Приз “Васил Стоянов” стана Виктория Сахатчиева от клуб “Черноморец”, както и нейната треньорка Мария Калангерова.

В залата присъстваше и съпругата на починалия през миналата година г-н Васил Стоянов – Иванка Стоянова, която бе видимо много развълнувана от учредяването на награда на името на нейния съпруг.

Следващото голямо състезание за българския национален отбор индивидуално и ансамбъл е Световната купа в София, която ще се проведе от 26 до 28 март в “Арена Армеец”.