Стоянович: С Павел Колев и Сираков се разбрахме какво е най-доброто за клуба (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович бе категоричен, че победата с 1:0 срещу Славия е била от изключително значение за „сините“. Специалистът призна, че след поражението срещу „белите“ за Купата е бил готов да поема отговорност, но с изпълнителния директор Павел Колев и собственика Наско Сираков са се разбрали кое е най-доброто за тима в момента.DSPORT.BG

Левски излъга Славия в снега

„Много важни точки за нас в този момент. Специално след загубата за Купата. Знаехме, че ще е труден мач и времето ще е лошо. Търпение ни трябва. Имахме положения за гол. И Славия имаше достатъчно положение. Найджъл ни донесе важните три точки“, заяви Стоянович.

„Със сигурност днешният мач беше различен. Нямаше толкова напрежение в двата отбора. Разбира се, че трите точки са важни в този мач, но залогът не е както в Купата. Виждаше се през втората част, че беше трудно и за двата отбора особено като натрупа сняг. Възползвахме се от едно статично положение и победихме“, добави той.

„Отборите, които са зад нас са много близко. Ние знаем каква ни е програмата – много тежка и трудна след паузата за националния отбор. Трябва да сме на дистанция от конкурентите и да завършим на възможно по-горна позиция“.

„След мача със Славия имах разговор с отбора. Нормално като човек, който има морална отговорност, казах на футболистите, че поставям своята отговорност на масата. И аз си мислех, че ще стигнем по-напред за Купата. С Павел Колев и (Наско) Сираков се разбрахме какво е най-доброто за клуба“, сподели наставникът на „сините“

„Аз съм спокоен винаги, но имам емоции като се ядосвам и като съм щастлив. Трябва да се знае къде е правилният момент. Левски не е в перфектна позиция. Борим се както можем на терена, а шефовете също се борят на други фронтове. Нашата работа е на терена и се надявам, че всичко ще е по-добре“.

„Необичайно дълга пауза идва, но за нас е много добре това. Имаме много контузени играчи. Драган (Михайлович) и Файсал (Рерас) не са в оптимално физическо състояние. Лека-полека контузените играчи като (Андриан) Краев се връщат. При близнаците (Цоневи) има още работа, чакаме (Матео) Стаматов, който е в Барселона. Ще работим основно във физически план. Ще имаме време да се регенерират. Чака ни много работа следващите 17-18 дена“, каза още Славиша.

Още от Славиша Сточнович чуйте във видеото: