Локо (Пд) трепери за лиценза

Локомотив (Пловдив) трепери сериозно за лиценза за следващия сезон. Крайният срок за подаване на документи е 31 март, а към днешна дата тези на “черно-белите” не са изрядни. Клубът има дълг от близо 190 000 лева към НАП. От “Лаута” вече обявиха кампания за набиране на тези средства, като пуснаха банкова сметка. До момента феновете са събрали малко над 10 бона, което е твърде малко. SPORTAL.BG

Не е никак розово и положението със заплатите на играчи и треньори. На 20 март е станало дължимо и възнаграждението за месец февруари. На “Лаута” не са получавали заплати от декември, което също може да натежи за лиценза. Отделно собственикът Христо Крушарски дължи премии и разходи за квартири на някои от играчите.

Крушарски: Мога само да съм благодарен на феновете на Локомотив

Крушарски: Мога само да съм благодарен на феновете на Локомотив

За момента обаче “черно-белите” проявяват истинско геройство. Тимът е в челото, победи Лудогорец, разби Ботев (Пловдив) с 6:0 и играе привлекателен футбол, въпреки немалкото проблеми. Някои от футболистите вече прибегнали до заеми от роднини и приятели, за да свържат двата края. Въпреки това негодувание нямало. Ако обаче нещата продължат така, не е изключено скоро да се стигне до бойкот на тренировки.

Крушарски не се е вясвал от доста време пред отбора, като не ходел и на мачове. Възможно е на “Лаута” да имат и други задължения, които да окажат влияние на лицензирането. В Локомотив вече имат 10 дни, за да покрият всички изисквания, касаещи професионалния статут на клуба, който трябва да заяви и евролиценз.

“Тема Спорт”