Ясен Петров: Не съм магьосникът от Оз (ВИДЕО)

Националният селекционер Ясен Петров говори пред медии преди утрешната световна квалификация срещу Италия. Мачът е от 21:45 часа в София. Петров заяви, че не е магьосникът от Оз. Той все пак намери позитивното в отбора и призова всички да подкрепят играчите.SPORTAL.BG

“Днес ще разберем за Кирил Десподов. Той ще се опита на тренировката и ще видим как се чувства. Нека Андрей Гълъбинов. Не беше много приятно това нещо – за 12 минути такова торнадо ни зави. За първи път ми се случва. Имахме само три дни за подготовка. Няма да се оправдаваме, но имайте предвид, че швейцарците искаха да ни разгромят. Той през цялото време ги подканваше да продължават. Не сме магьосници, за да направим нещо. Имахме четирима дебютанти. Но реакцията на играчите след почивката – трябва да стъпим върху нея. Не съм удрял по масата. Имахме ясен план как да тръгнем. Но не се получи нищо. Първите 12 минути бяха катастрофа. Швейцарците ни направи блицкриг. Ние сме споглеждахме с колегите. Атмосферата е прекрасна. Има нещо, което е много наслоено. Той избива. Аз си нося отговорността. Ние може да не разполагаме с някакъв качествен ресурс. Но ние можем да се сбием. Това е нещо, върху което трябва да стъпим. Швейцария – машина. Но ние допуснахме много грешки, даже детински грешки. Но имахме прекалено желание. Съжалявам за тази продукция. Аз нося отговорността за първите 12 минути. Но това са ни хората и аз винаги ще ги подкрепям”, каза Петров.

“Имам само три дни да работя с тези хора, аз съм ги избрал с моя екип. Пак щях да пусна тези хора. Смятам, че в този мач трябваше да има малко повече опит. Нека да оставим момчетата. Даже тяхната реакция след двубоя. Те искаха да понесат отговорност. Аз съм застанал пред вас, значи може би причината съм аз. Аз казах на Андрей, че ще играе срещу Италия”, обясни той.

“Играчите не трябва да играят за мен, а за лъвчето. Казвам ви истината, швейцарците искаха да играят до край. Това е реалността. Ние се сблъскваме с нея. Това е нов отбор с нови хора. Пуснахме едно момче на 21 години. Всички смени, които влязоха. Има още 6 други дебютанти в чакалнята. Това е психика – да може един ден тези хора да бъдат нашето бъдеще”, заяви още Петров.

“Статистика ще ви я кажа веднага. Но швейцарците са отбор, който владее добре топката. Там играят световни шампиони. Ние за три как да съумеем да владеем топката. Ако някой може да каже, че за три дни някой може да научи отбор да владее топката. Този отбор има нужда от подкрепа. Изливайте критиките към мен. Вижте класата на Италия. Но нашите момчета имат нужда от подкрепа. Четири тренировки имаме. Тук не стои магьосника от Оз. Не съм. Опитваме се да вдигаме духа, колкото и да е тежко. Аз не се страхувам от нищо. Знам с какво се занимаваме. Подкрепата към играчите трябва да има. Ние не сме безгрешни. Но може би в отбора са най-добри играещите футболисти”, заяви още Петров.

“Смятаме да подходим малко по-различно срещу Италия. Трябва да направим ротация. Едната промяна е пред вас – Андрей. Днес имаме две тренировки. Имаше и критики, че само по 1:30 час тренираме. Мисля, че и 3 часа да тренираме, работата е същата. Смятам, че тренираме правилно”, заяви той.

“Аз имам швейцарската програма, нидерландската програма, белгийската. Не към мен за системите”, добави Петров. “Моите указания не са били такива. Това е като в бокса. Единият е респектиран от другия и е вкарал в ъгъла. Нашите указания бяха да не приемаме играта, да не се прибираме дъбоко”, заяви още Петров. “Ако може малко повече да отстраним тези негативни неща и да стъпим върху позитивното”, добави още той. “Ако не бяхме реагирали през втората част щеше да е катастрофа. Аз мислех, че ще влезем в някакви рекорди. Повярвайте ми, атмосферата е много позитивна. Даже не си го и мислих, че може така да стане в началото”, заяви още Петров. “Но ние ще вървим напред. Дано 13-ия им мач на италианците им е фатален”, каза още Петров.

“Имаме някакви идеи. Ще направим промени. Виждате, че се опитваме да бъдем честни. Не може да се издържи в този цикъл. Няма как да пуснем нови 11. Една от слабостите на българския футбол е, че трудно играем през три дни. Ще направим освежаваме в някои линии”, каза още той.

Коментар на Томислав Русев: За БФС и мотела на Азис

Андрей Гълъбинов: Ще се опитам да вкарам на Донарума (ВИДЕО)

Операция „Наглите 3“ – дестинация Бояна

Сверихме часовника