Робърта вече мисли за Англия

Найджъл Робърта даде интервю за нидерландското издание VoetbalPrimeur, в което разказа за трансфера си в Ди Си Юнайтед, за плановете за бъдещето си, както и за последните месеци в Левски.

“Започвам да осъзнавам. В момента съм при семейството си в Нидерландия. Не беше лесно решение. Разбира се, че в САЩ е малко по-различно от България. По-лесно ми беше да се виждам със семейството си, но със сигурност съм доволен от тази стъпка”, заяви Робърта пред VoetbalPrimeur.DSORT.BG

Той призна, че от Ди Си Юнайтед са се свързали с него през лятото. “Беше ми ясно, че наистина ме искат. Америка е малко по-различна, затова се замислих за този трансфер. Самият аз никога не съм бил в САЩ. Ди Си Юнайтед е страхотен клуб, но гледате и на другите неща – часовата разлика например. Ще се опитам да направя същите неща като в Европа”, добави още той.

“Проектът, който имат, определено ме привлече. Все повече играчи от Европа избират да играят в МЛС. Собствениците на Ди Си Юнайтед притежават и Суонзи. Ако се справя добре в Америка, може би ще премина в британския клуб. Това е нещото, за което мисля”, каза нидерландецът.

“Първо гледам кое е най-добре за мен. Малмьо имаха конкретна оферта. През декември вече бях свързан с Динамо (Загреб), но трансферът пропадна, защото Левски не се съгласи с офертата. И тогава дойде отново Ди Си Юнайтед. Бях казал, че съм отворен за нова стъпка и Левски знаеше това. Сега трябва да изчакам визата си, ще отнеме три седмици. Дотогава просто се опитвам да поддържам формата си. За мен е важно да съм там на пълни обороти”, заяви още Робърта.

Наско Сираков обясни пред Дарик за трансфера на Робърта

Левски трансферира Робърта в Ди Си Юнайтед

Робърта се сбогува с Левски: Не беше лесно да взема това решение