ЦСКА-София продава Тиаго през лятото

ЦСКА-София почти сигурно ще продаде португалския халф Тиаго Родригес през лятото. Полузащитникът, който е бивш футболист на Насионал, Витория Гимараеш, Порто и Маритимо, подписа с “червените” през юни 2017 г., а през 2019-а поднови договора си до 2022-ра. За този период той се превърна в един от най-важните играчи на “Армията”, като записа 144 мача и отбеляза 32 гола. Тиаго бе с основна заслуга за класирането на отбора за групите на Лига Европа, след като реализира две попадения във вратата на Базел при победата с 3:1 в Швейцария. Има и два гола във вратата на големия съперник Левски в дербито през есента на 2017-а (2:2).SPORTAL.BG

Португалецът, който в няколко срещи дори бе с капитанската лента, е споделил, че въпреки че е щастлив на “Армията”, усеща, че вече има нужда от промяна и ново предизвикателство. Към 29-годишният футболист има интерес от Саудитска Арабия и Катар. Той е получил уверение, че след края на сезона няма да му бъдат правени спънки за трансфер, стига клубът да получи определена сума.

Тиаго Родригес
Тиаго Родригес

20
Позиция
Полузащитник
Роден на
29 янр 1992
Години
29
Страна
Португалия
Височина
177
Настоящи отбори
ЦСКА-София
ЦСКА-София
ЦСКА-София
117
Мачове
74
Средно минути на мач
28
Голове
2
Голове като резерва
17
Асистенции
19
Жълти картони
0
Червени картони
98
Мачове като титуляр
19
Мачове като резерва

В същото време “червените” вече търсят заместник на Тиаго, като са се спрели на три опции за позицията зад нападателя. Става въпрос за двама футболисти от чужбина и един българин. На ЦСКА-София е бил предложен и 18-годишният талант Калоян Костадинов, който в момента носи екипа на норвежкия Стабек и е част от младежкия национален отбор на северната държава. Не той обаче е българската опция за заместник на Тиаго.

“Тема спорт”

ЦСКА-София се срина в Стара Загора, несъществуваща дузпа лиши “червените” от точка
Купа
Кръг Semi Finals, 07 април 2021
ЦСКА-София

Лудогорец