Втори златен медал за ансамбъла в София

Ансамбълът на България спечели титлата на пет топки на финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика. Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска в състав Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова този път допуснаха грешки в изиграването си за разлика от многобоя и получиха оценка от 39,800 точки.DSPORT.BG

Първоначално на таблото поради грешка в системата за оценяване бе изписана оценка от 28,200, което накара всички официални лица и журналисти, присъстващи в залата да недоумяват какво се случва. След отстраняването на проблема стана ясна и реалната оценка на българките от 39,800 точки.

Сребърният медал на пет топки бе спечелен от Япония с оценка от 39,700, а бронзът отиде при ансамбълът на Санкт Петербург, който представя Русия с 33,550.

Българките триумфираха в многобоя със сбор от 84,350. 44,150 точки от този сбор бе оценката им на пет топки.

Финалите на Световната купа в София продължават с изиграването на бухалки и ленти при индивидуалистките, които може да следите с dsportСлед тях ансамблите ще се борят за медалите на обръчи и бухалки.

ГАЛЕРИЯ