Ансамбълът завоюва всички титли в София

Ансамбълът на България спечели три от три възможни златни медала на Световната купа по художествена гимнастика в София. След като в събота триумфираха в многобоя, днес момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска в състав Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова завоюваха титлите в двата финала – на пет топки и три обръча и два чифта бухалки.DSPORT.BG

Петорката на България този път допусна грешки в изиграването си на пет топки по музика на “Вода” на Елица и Стунджи за разлика от многобоя и получиха оценка от 39,800 точки.

Първоначално на таблото поради грешка в системата за оценяване бе изписана оценка от 28,200, което накара всички официални лица и журналисти, присъстващи в залата да недоумяват какво се случва. След отстраняването на проблема стана ясна и реалната оценка на българките от 39,800 точки.

Сребърният медал на пет топки бе спечелен от Япония с оценка от 39,700, а бронзът отиде при ансамбълът на Санкт Петербург, който представя Русия с 33,550.

Във финала на обръчи и бухалки българките изиграха много стабилно сложната си композиция, в която е изключително трудно да бъдат проследени летящите уреди. За изпълнението си те бяха оценени с 39,750 точки. Сребърния медал в смесеното съчетание бе спечелен от японките, които получиха 35,800 точки за композицията си. Бронза спечели Азербайджан с оценка от 33,450 точки.

В индивидуалната надпревара Боряна Калейн спечели три златни медала на обръч, бухалки и лента, а на топка остана трета. Катрин Тасева взе бронз на бухалки.

“Мила Родино” ще звучи три пъти в чест на Калейн, Тасева с бронз

ГАЛЕРИЯ