Ясен Петров: Правим всичко възможно да играем футбол, точката е справедлива

„И двата отбора се сбиха. Ние знаехме как ще играе Северна Ирландия и той игра точно така. Много силов футбол. Бяха и по-свежи от нас, въпреки че срещу САЩ играха тези, които днес започнаха като титуляри. За нас това е трети мач. Доста футболисти поизчерпаха енергията си. Доволен съм от всички дебютанти. Точката е справедлива. Можеше да спечелим в края, можеше и да загубим. За нас тази точка е ценна. Младите играчи повярваха, че могат. И тримата се справиха блестящо срещу много силов противник. Има още какво да се желае в средата на терена, но за краткото време, което бяхме заедно, това е продукцията. Надявам се, че в предстоящите контроли ще можем да се подготвим и да работим върху нашата идея“, заяви Петров.DSPORT.BG

„Не искахме да излагаме дебютантите на такова напрежение да играят срещу Италия и Швейцария и сметнахме, че днес беше моментът да дебютират“, добави той.

„Ние изразходвахме доста енергия, за да неутрализираме Северна Ирландия. Втората част седяхме напред и видяхте, че в края силите поприключиха. Наско Илиев влезе директно от скамейката, не беше загрял, което също е риск. Влезе в една голяма битка с много нарушения и статични положения. Футболът отсъстваше в един момент, но така играят Северна Ираландия“.

„Ние правим всичко възможно да играем футбол. Естествено, че търсим лидерите си. Ако беше вкарал Наско, щяхме да си тръгнем с три точки, но точката е справедлив резултат. Отговорихме на битката днес във всички аспекти, въпреки умората във всички футболисти“.

„В пет мача всичко е възможно, ще имаме възможност да си изиграем и приятелските срещи. Можем да сменим тактическата постройка и всичко може да стане. Не мисля, че следващите ни мачове ще са без значение“, каза още селекционерът на България.