Левски е гласувал ”ПРОТИВ” 16 отбора в елита без плейофи

Ръководството на Левски не е било съгласно с предложението за увеличаване на групата на 16 отбора и формат на първенството по един мач всеки срещу всеки от следващия сезон, каквото допитване бе пуснато от ПФЛ преди няколко седмици.

Първоначално екипът на dsport получи информация, че „сините“ са гласували „ЗА“ предложението за увеличаване на отборите заедно с още 7 клуба от efbet Лига. От пресслужбата на Левски обаче уточниха, че ръководството на клуба не е съгласно с така поставения въпрос в допитването, а именно 16 отбора, които играят веднъж при разменено гостуване.

От Левски обаче уточняват, че са готови да подкрепят идея за увеличаване на отборите в елита до 16, но при положение, че се запази формата с редовен сезон и плейофи.

Както вече съобщихме твърдо „ПРОТИВ“ са още тимовете на ЦСКА, ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив. Лудогорец и Берое не са изпратили отговор, а Арда е въздържал се. Останалите тимове от елита подкрепят предложението за нов формат на първенството – 16 отбора с един мач при разменено гостуване.

Отборите в елита под напрежение – чакат резултатите от тестовете за коронавирус