Левски победи Ботев Пловдив с 3:1 в много хубав мач

Левски победи Ботев (Пловдив) с 3:1 в изключително интересен мач от втория кръг на българското футболна “А” група и застана на първа позиция в генералното класиране на “А” група, заедно с отборите на Лудогорец (Разград) и Пирин (Гоце Делчев).SPORT.BNT.BG

Левски започна ударно в един от най-хубавите мачове, които публиката на стадион “Георги Аспарухов” е виждала от много месеци, дори години насам. Симеон Райков откри резултата с добър удар в далечния ъгъл на Ернестас Шеткус в 15-та минута, а само седем по-късно покачи на 2:0. Владимир Гаджев стреля силно извън наказателното поле, а избитият удар попадна в Райков, който със също толкова красив изстрел даде солиден аванс на “сините”.

Ботев игра лошо през първия половин час, но след това притисна съперника си в търсене на гол и го намери. В 42-та минута центриране по левия фланг стигна до останалия зад отбраната Артур Енрике, който преодоля Пламен Илиев за първи път на “Герена” през този сезон.

Второто полувреме беше още по-динамично и интересно, въпреки че в него падна само един гол, който беше в полза на Левски. Капитанът Станислав Ангелов успокои публиката на “сините” в 70-та минута, когато излезе сам срещу вратаря на Ботев и го преодоля хладнокръвно за крайното 3:1.

Резултатът можеше да бъде друг, ако нападателите на Ботев намираха очертанията на вратата в своите положения. Най-сериозни пропуски направиха Иван Цветков и Вандер, чиито изстрели се отбиха от двете странични греди на пазената от Пламен Илиев врата. Левски обаче също атакуваше безспирно, като Базил де Карвальо пропусна едно чисто положение, а вратарят на гостите Шеткус изби с мъка в напречната греда опит за центриране от страна на Роман Прохазка.

След този мач Ботев е на шесто място с актив от три точки, постигнати след категоричното 3:0 над Славия в среща от първия кръг. Пловдивчаните посрещат Черноморец (Бургас) в следващия кръг, докато Левски играе срещу Монтана в първата си среща като гост за новия сезон.