ЦСКА-София ще иска да покаже различно лице срещу Лудогорец при завръщането на Любо Пенев

ЦСКАСофия и Лудогорец ще продължат яростното си съперничество от последните години със сблъсък от полуфиналите в турнира за Купата на България. “Червените” посрещат разградчани от 19:30 часа на “Българска армия” в първия мач на новия-стар треньор Любослав Пенев. Легендарният бивш нападател е амбициран да изведе любимия си отбор до трофея, но същата е целта и на “орлите”, които искат да завършат сезона с дубъл. SPORTAL.BG

Пенев замени Бруно Акрапович, който беше уволнен заради слабата игра и незадоволителните резултати от началото на годината. ЦСКА-София имаше шанс да оглави класирането в първенството с победа при гостуването си на “Хювефарма Арена” в края на февруари, но загуби с 0:1, а немощта в предни позиции продължи и в следващите мачове. Равенството с Локомотив (Пловдив) и загубата от Берое отказаха “армейците” от преследването на първото място и отново надеждите за спечелване на трофей се концентрираха изцяло към Купата на България.

ЦСКА-София

ЦСКА-София
Купа на България
2020/2021
vs
Лудогорец

Лудогорец
Купа на България
2020/2021
2
13
0
1
3
4
Допуснати голове
Отбелязани голове
Загуби
Равенства
Победи
Мачове
4
8
0
1
3
4

Лудогорец не съумява да пренесе доминацията си в първенството и в турнира за националната купа. Тя беше спечелена през 2012 и 2014 година, а през 2017-а разградчани загубиха финала срещу Ботев (Пловдив). Въпреки че в шампионата те имат огромно надмощие в преките двубои с ЦСКА-София, в надпреварата за купата ситуацията е различна. Двата тима са се изправяли един срещу друг общо три пъти и във всеки от тези случаи краен победител излизаха “червените”.

Присъствието на Любослав Пенев също дава надежда на домакините. През 2019 година под негово ръководство “армейците” надиграха Лудогорец с 1:0 като гост на четвъртфиналите, но след това отпаднаха от Ботев (Пд). Ел Голеадор нямаше загуба от “орлите” в пет поредни мача до миналия месец, когато с Царско село отстъпи с 1:2 за Купата на България. В efbet Лига обаче “царете” на два пъти препънаха шампионите.

Любо погледна камерите, откри проблем във вратата и каза: Купа, Европа и шампион - това е!

Любо погледна камерите, откри проблем във вратата и каза: Купа, Европа и шампион – това е!

Общо шест от последните седем мача между ЦСКАСофия и Лудогорец завършиха наравно. През есента съперниците направиха истинско зрелище на “Българска армия”, което приключи 2:2. Серията от равенства беше прекъсната с победата на “орлите” на 27 февруари. “Червените” пък не са печелили срещу този съперник от мача за Купата на България начело с Пенев през 2019-а.

Любо Пенев ще нареди отбора си в система 4-1-4-1, като на вратата ще застане Густаво Бусато, централна двойка защитници ще са нидерландците Мено Кох и Юрген Матей, а по двата фланга ще играят Тибо Вион и Брадли МазикуАмос Юга ще е единственият дефанзивен халф, а пред него ще действат Тиаго Родригес и Георги ЙомовЕнрике Рафаел и Джером Синклер ще са в ролята на крила, а атаката ще води Жорди Кайседо.

Дамбраускас очаква различен ЦСКА-София

Дамбраускас очаква различен ЦСКА-София

Възстановените от контузии Светослав Дяков и Антон Недялков ще започнат от първата минута за Лудогорец. Под рамката ще застане хърватинът Кристиан Кахлина, а в центъра на отбраната ще си партнират Оливие Вердон и Жосуе Са. Стефан Баджи ще играе до Дяков в средата на терена, пред тях ще е Каули, а Кирил Десподов, Бърнард Текпетей и Клаудиу Кешерю ще оформят офанзивното трио на гостите.

Съдия на мача ще е Волен Чинков. От Лудогорец излязоха с официална декларация срещу неговото назначение в дните преди дербито.

Купа на България, полуфинали: 

ЦСКА-СОФИЯ – ЛУДОГОРЕЦ 

Вероятни състави: 

ЦСКА-СОФИЯ (4-1-4-1): Бусато; Вион, Матей, Кох, Мазику; Юга; Синклер, Йомов, Т. Родригес, Е. Рафаел; Кайседо
Старши треньор: Л. Пенев 
ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Кахлина, Икоко, Вердон, Са, Недялков; Баджи, Дяков; Текпетей, Каули, Десподов; Кешерю
Старши треньор: В. Дамбраускас