Веселин Великов: Днес ВАР щеше да ни помогне

Старши треньорът на Ботев Враца Веселин Великов сподели след загубата от Ботев Пловдив с 1:2, че пропуснатата дузпа от Петър Атанасов е била основната причина за загубата на неговия тим.  DSPORT.BG

Ботев Пловдив обърна Ботев Враца за важен успех в битката за оцеляване

“Мисля, че изтърваната дузпа, ако я бяхме реализирали, щеше да стане 2:1 за нас и много трудно Ботев Пловдив можеше да изравни и да ни обърне. Чистия гол, който ни отмениха. Никаква засада няма на Аласан, който свали топката на Аясс. Според мен Ботев  Пд е ощетен, а Враца още повече. Дано по-скоро влезе ВАР в употреба в първенството. Днес ВАР щеше да ни помогне. Този гол на Самир Аясс щяха да го признаят и да изравним. Най-важното е, че при 1:1 изтървахме дузпа, която мисля, че щеше да реши мача. По принцип Домовчийски е щатният изпълнител на дузпите, но той изтърва в контролата, преди това Дани Генов изпусна. Бяхме тренирали дузпи и решихме Пепи Атанасов да бие. На тренировки ги вкарваме, а като дойде мач не можем да реализираме. Тези пропуски ни костват точки. Ако имахме още седем точки, нямаше да треперим дали няма да изпадне.

“Този мач също беше в графата задължителни и на всяка цена. Бореха се докрай момчетата, постараха се. Изтървахме поне 2-3 положения при 1:2. Надяваме се този късмет, който ни бяга, да ни се върне в Търново. В този мач бяхме по-добрият отбор. Ако бяхме реализирали дузпата ставаше 2:1 за нас. Имахме 7 болни, 4 контузени. Върнаха сед ва дни преди мача да тренират, понякога трябва и малко шанс.