Локо Пд удари ”царете” с два гола на Георги Минчев

Локомотив Пловдив спечели рутинно с 2:0 у дома срещу Царско село в 23-ия кръг на efbet Лига. И двете попадения реализира Георги Минчев, по едно в двете полувремена. Димитър Илиев пък се прочу като направи пропуска на сезона. Малко след първия гол на Минчев, капитанът на “смърфовете” се озова сам на няколко метра пред празната врата на “царете” с топка в крака, но се замота и уцели притичал защитник на гостите. За радост на Александър Тунчев и компания тази ситуация не повлия на крайния изход. Локо Пловдив излезе еднолично на второ място с 46 точки, три повече от ЦСКА, които имат мач с Арда в събота. Царско село остава с 25 точки на девета позиция. DSPORT.BG

efbet Лига, 23 кръг, ст. “Локомотив”, Пловдив, Начало: 19:30 часа
Локомотив Пловдив – Царско село 2:0

Голмайстори: 1:0 Георги Минчев 23′; 2:0 Георги Менчев 74′
Жълти картони: Масоеро (Л); Андерсон, Мертенс, Роси (Ц)

Срещата стартира с териториален превес за домакините от Локомотив. В 7-ата минута дойде и първия добър шанс за “смърфовете”. След центриране на Парвиз Умарбаев от свободен удар Диниш Алмейда бе оставен непокрит, но той не успя да нанесе хубав удар и топката излезе в аут.

В 12-ата минута Димитър Илиев бе фаулиран на границата на назакателното поле на “царете”. Самият той застана зад топката и отррави техничен удар, но топката се отби в стената. После капитанът на “смърфовете” отново пробва да стреля, но играч на гостите отново застана на пътя на кълбото.

Локомотив нанесе първи удар в мача. В 23-ата минута Момчил Цветанов открадна една топка в центъра и тръгна по лявото крило. Властелинът на Купата направи страхотно двойно подаване с Димитър Илиев и остана на много добра позиция в наказателното поле на “царете”. Цветанов пусна идеален пас към Георги Минчев, който реализира един от най-лесните си голове в кариерата. Нападателят не се зарадва в знак на уважение към бившия си клуб Царско село.

В 32-ата минута Димитър Илиев направи пропуска на сезона. Джони Пласид се омота в топката и позволи на капитана на “смърфовете” да му я открадне. Илиев финтира вратаря от Хаити и се озова сам на празна врата. Лидерът на Локомотив можеше да реализира както си поиска, но вместо това реши да уцели Луис Педро в гърдите и топката излезе в ъглов удар.

Пет минути по-късно Димитър Илиев показа страхотен поглед и подаде чудесно по въздух към Кристиан Илич. Той нахлуваше в наказателното поле и осъществи контакт с топката на скорост, но тя мина покрай вратата на “царете”.

Втората част също стартира с по-добра на за домакините. Момчил Цветанов пусна извеждащ пас в 51-ата минута към Кристиан Илич. Той веднага подаде малко по-назад към границата на наказателното поле. Там Димитър Илиев овладя и опита фалцов удар, който бе отразен от Джони Пласид.

В 59-ата минута топката попадна във вратата на Царско село за втори път. Първо Димитър Илиев излезе почти сам срещу вратаря Джони Пласид, но Луис Педро го спря. След това топката се озова в Парвиз Умарбаев, който стреля с левия крак, но националът на Хаити изби. Топката обаче попадна на крака на Момчил Цветанов, който стреля. Топката се удари в напречната греда, удари се в Димитър Илиев и влезе във вратата. Но страничният рефер отсъди засада при удара на Цветанов.

В 74-ата минута Георги Минчев реализира втори гол за Локомотив. След изпълнение на корнер се получи сериозно моле в наказателното поле на “царетете”. Дейвид Малембана пробва да стреля с глава, но топката бе отклонена от Луис Педро. Тя обаче попадна право на главата на непокрития Минчев, който от близо вкара втория си гол в мача.

Няколко минути по-късно Минчев можеше да да оформи и хеттрик. Нападателят бе изведен от Бирсент Карагарен на чиста стрелкова позиция. Георги Минчев отправи мощен удар с десния крак, но той бе спасен от Джони Пласид.

До края на двубоя темпото бе спокойно като и двата отбора се примириха с крайния изход – 2:0 за Локомотив.

Отзвукът

Христо Крушарски: Ако Акрапович ме беше потърсил, щяхте да знаете (ВИДЕО)

Александър Тунчев: Нужно е да подобрим ефективността (ВИДЕО)

Антони Здравков: Няма място за притеснение (ВИДЕО)

Георги Минчев: Няма как да се радвам на гол срещу Царско село (ВИДЕО)

Състави
Локомотив Пловдив: 1. Илко Пиргов, 61. Диниш Алмейда, 25. Лукас Масоеро, 5. Дейвид Малембанd, 34. Петър Витанов, 39. Парвиз Умарбаев (88′ – 44. Николай Николаев), 7. Момчил Цветанов, 9. Бирсент Карагарен (90′ – 15. Георги Мавродиев), 6. Кристиан Илич (90′ – 13. Видол Сейменски), 14. Димитър Илиев-К (90′ – 50. Александър Колев), 10. Георги Минчев
Резерви: 81. Кристиан Томов, 20. Иван Михайлов, 16. Даниел Иванов
Треньор: Александър Тунчев

Царско село: 30. Джони Пласид, 17. Реян Даскалов-К, 93. Иван Бандаловски, 22. Луис Педро, 14. Луи Нганиони, 6. Антонио Георгиев (46′ – 20. Димитър Костадинов), 10. Лъчезар Балтанов, 25. Дилан Мертенс, 44. Карим Роси (63′ – 7. Лесли Де Са), 9. Стефан Христов, 11. Андерсон (81′ – 8. Панайотис Лука)
Резерви: 1. Михаил Иванов, 4. Ивайло Марков, 21. Емануил Манев, 98. Хари Денков
Треньор: Антони Здравков

Съдия: Ивелин Занев