ЦСКА-София и Арда излизат на “Армията” с мисъл за Купата

Отборът на ЦСКА-София посреща Арда днес от 20,00 часа на стадион “Българска армия” в двубой от поредния 23-и кръг на efbet Лига. “Червените” излизат с мисълта за предстоящия реванш от полуфиналите за Купата на България срещу Лудогорец в сряда в Разград. Първата среща в София завърши без победител – 1:1. Арда също е на полуфинал, като направи 0:0 срещу Славия и е в много добра позиция за достигане до финала.SPORTAL.BG

efbet Лига
Кръг 23, 10 април 2021
ЦСКА-София

Арда (Кърджали)

Това ще наложи трима от обичайните титуляри да започнат от скамейката, тъй като рискуват да пропуснат реванша поради натрупани жълти картони. Това са Юрген МатейБрадли МазикуГеорги Йомов. С картони виси и Тиаго Родригес, но той ще започне от първата минута, тъй като е най-малко рисков да получи нов.

Така се очаква Матей да бъде заменен от Гълъбов в центъра на отбраната, а на левия бек да се завърне Петър Занев. На мястото на Йомов на дясното крило ще започне Синклеър. В случай, че треньорът Любослав Пенев, който търси първи успех в първенството откакто се завърна на “Армията”, реши да съхрани и Тиаго, то зад нападателя Жорди Кайседо може да видим Греъм Кери или Мартин Смоленски. Гостите няма да разчитат на Алекс Петков, който пропуска мача поради натрупани картони.

Любо Пенев: Аз съм много взискателен и няма да позволя да се отклоняваме от начертаната посока

Любо Пенев: Аз съм много взискателен и няма да позволя да се отклоняваме от начертаната посока

Вместо него в защита ще започне Манолис Русакис, докато възтановеният Милен Стоев ще остане на скамейката. За София отпътува и възстановеният от контузия бразилец Жуниньо, като за него треньорът Николай Киров ще решава в последния момент. Балансът между двата тима в елита е в полза на ЦСКА-София – 1 победа и 2 равенства. Не така стоят нещата в персоналните двубои между двамата наставници начело на различни тимове. Пенев и Киров са се изправяли четири пъти един срещу друг, като наставникът на кърджалийци е записал три успеха (два с Ботев над ЦСКА-София и един с Арда над Царско село), а веднъж е регистрирано равенство.

Вероятни състави:

ЦСКАСофияБусатоТурицовГълъбовКохЗаневЮгаЖеферсон, Синклеър, ТиагоЕнрике, Кайедо.

Арда: КараджовТаравелКрумовРусакисГеоргиев, Котев, МартиновЛозевКоконов, Йорданов, Делев.