Дамбраускас: Беше по-трудно от очакваното, не е лесно да вкараш на Монтана

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас коментира представянето на своя тим срещу Монтана. „Орлите“ стигнаха много трудно до успеха с 1:0 след точно изпълнена дузпа от Клаудиу Кешеру. Наставникът на разградчани призна, че е било по-трудно от очакваното. По негови думи не е толкова лесно да се вкара на Монтана, който се защитава дълбоко в своята половина.DSPORT.BG

Гол от дузпа на Кешеру донесе победата на Лудогорец над Монтана

„Беше по-трудно от това, което ние очаквахме, защото не успяхме да вкараме. След като вкарахме, Монтана опита да атакува и мачът стана отворен. Те се защитаваха дълбоко в половината си и не е лесно да намериш начина да вкараш. През първото полувреме имахме 3-4 шансове да вкараме, но ставаш по-нервен като не успееш. През второто полувреме сложихме повече играчи в предни позиции и чакахме това попадение. Когато отбележиш и остават 15 минути до края, през главата ти минава, че трябва да запазиш резултата“, коментира Дамбраускас.

„Моята работа като треньор е да на насоча мислите към настоящия мач. Много пъти им повтарят, че първо трябва да мислим за мача с Монтана, после за този с ЦСКА. Трябва да се мисли мач за мач. Смятам, че можем да се справим по-добре. Нашите съперници са видели, че играем в Европа и искат да ни победят. За нас понякога е по-трудно от очакваното. През първото полувреме не бяхме лоши, имахме по-сериозно притежание на топката, създавахме възможности. През второто полувреме имахме повече грешки, но това е въпрос и на психологията“, добави той.

„Ситуацията с Каули беше напълно нормална. Дискутираме го с играчите. Всеки иска да играе и да побеждава. Това е стандарт за тях. Казах му, че това е мое решение. Нормално е той да иска да играе 90 минути, но реших да го сменя“.

„Бърнард Текпетей е важен играч в нашия отбор. Реализира няколко хубави  голове. Ние знаем с какво разполагаме. Днес Иван Йорданов направи добър мач. Според мен пред това момче има голямо бъдеще. Лудогорец е отбор, не е човек. Сега се нуждаем да погледнем към наличните футболисти и да намерим най-добрата единайсеторка за ЦСКА“.

„Дяков тренира с отбора, ще бъде изцяло треньорско решение дали ще играе в зависимост как се чувства той“, каза още треньорът на Лудогорец.