Добруджа си тръгна с точка от гостуването на Литекс

Добруджа записа нулево равенство при гостуването си на Литекс в мач от 26-я кръг на Втора лига. Двубоят бе равностоен, като възпитаниците на Светослав Петров показаха силна игра и дори бяха близо до това да си тръгнат с трите точки от Ловеч.
Мачът бе ръководен от Християна Гутева, която се справи много добре и двата отбора предложиха приятна и коректна игра.

Първата възможност за „жълто-зелените” дойде в 18-ата минута. След открадната топка в центъра на терена, Стефан Митев пусна на Ахмед Адемов по левия фланг, който направи прострелно центриране към наказателното поле. Там Димитър Алексиев се размина с топката, а Иван Винков бе изпреварен от бранител на Литекс, който изчисти в корнер.
В 25-ата минута домакините можеха да открият, но Иван Митрев, който рикошира в Преслав Петров, бе отразен блестящо от Димитър Илиев.
Пет минути преди края на първата част капитанът на Литекс – Пламен Николов  стреля с глава, но топката бе уловена без проблем от Димитър Илиев.
74-ата след центриране на Ерик Почански, Димитър Алексиев стреля с глава, но ударът мина на сантиметри над напречната греда.
Минута по-късно влезлият като резерва Божидар Чуканов стреля извън границата на пеналта, но не затрудни много вратаря на домакините.

Със спечелената точка Добруджа остана на 11-о място с 26 точки.