УЕФА незабавно гони от своите турнири всички участници в Суперлигата?

УЕФА ще направи всичко, за да защити своята цялост и планира да накаже строго отборите, които основаха Суперлигата. От централата бързат да предприемат следващите стъпки в отговор на решението на 12-те клуба.

Вече се появиха информации, че УЕФА планира да изгони всички участници в Суперлигата незабавно от своите турнири още този сезонDSPORT.BG

Това означава, че на практика победителя в Шампионска лига вече може да бъде известен. Три от полуфиналистите в турнира Челси, Реал Мадрид и Манчестър Сити са членове на Суперлигата. Подобно решение от страна на УЕФА за незабавно изключване на тези три отбора от турнира ще даде трофея в ръцете на ПСЖ, който се обяви категорично против създаването на новосформираната лига.

Ситуацията в Лига Европа е много сходна, където Виляреал и Рома ще се класират за финала на турнира, ако Арсенал и Манчестър Юнайтед бъдат изключени веднага от надпреварата, след като са членове на Суперлигата.

Ще бъде разпоредено също така Барселона, Милан, Реал Мадрид и Ливърпул да премахнат от фланелките си „отличията от Шампионска лига“, носени от клубовете с поне четири победи в турнира.

Между другото, днес в Монтрьо, Швейцария, ще се проведе заседание на Изпълнителния кометет на УЕФА. Президентът на Ювентус Андреа Аниели, който е и вицепрезидент на новосформираната Суперлига също трябва да присъства на срещата.

Също така вече се появиха заплахи, че клубовете ще бъдат изключени от националните си първенства, а футболистите на 12-те отбора-учредители на Суперлигата вече няма да могат да играят за националните отбори и няма да участват на европейски и световни първенства