“Камп Ноу” пак посрещна Стоичков на крака (СНИМКИ)

Героите на Барселона от финала за КЕШ през 1992 г. почетени за 20-годишния юбилей от триумфа над Сампдория

3.9.jpg
Българската футболна легенда Христо Стоичков отново изправи “Камп Ноу” на крака. Въпреки че отдавна не е активен футболист Камата продължава да се радва на голяма обич сред феновете на Барселона.блиц
Стоичков и съотборниците му от Дрийм Тийм-а на Барса от началото на 90-те години бяха почетени на специално тържество, което отбеляза 20-ата годишнина от спечелването на първия КЕШ на каталунците.
Феновете посрещнаха прави и с аплодисменти Камата и останалите играчи от тогавашния състав, които излизаха един по един на терена. Последен излезе голмайстора от финала на “Уембли” срещу Сампдория Роналд Куман.
Големите липсващи на церемонията бяха тогавашният треньор Йохан Кройф, доскорошният наставник на каталунците Пеп Гуардиола и мениджърът на Суонзи Михаел Лаудруп.

Церемонията се проведе преди мача за Купа “Жоан Гампер” в понеделник. Специален съперник за двубоя беше настоящият състав на Сампдория. Италианският тим спечели с 1:0 в мача срещу резервите на Барса.

3.7.jpg
Стартовият състав на Барселона за финала срещу Сампдория на “Уембли”

3.8.jpg
Роналд Куман бележи гола срещу Сампдория след разиграване със Стоичков

3.0.jpg
Играчите на Барселона позират с първия си шампионски трофей на Европа

3.1.jpg
Отляво на дясно: Рикардо Серна, Карлос Бускетс, Мигел Анхел Надал, Еусебио Сакристан, Тони Бруинс Слот, Хуан Карлос, Хосе Мари Бакеро и Христо Стоичков

3.2.jpg
Алберт Ферер

3.3.jpg
Андони Субисарета

3.4.jpg
Гийермо Амор

3.5.jpg
Тогавашният помощник-треньор Карлес Рексач

3.6.jpg
Роналд Куман пристига с президента на Барселона Сандро Росел

2.0.JPG
Героите от 1992 г. позират в коридорите на “Камп Ноу”