Атанас Атанасов: Срещу отборите от долната четворка имаме огромни шансове

Старши треньорът на Монтана Атанас Атанасов даде личното си виждане след равенството у дома 1:1 срещу Берое. Монтанци останаха в долната четворка на втората осмица и ще се борят за мястото си в елита. Според Атанасов тимът му има шанс срещу всеки от останалите отбори там, защото силите са изравнени.DSPORT.BG

Берое ще играе в топ 6 след реми в Монтана

„За мен стана много двуостър мач. Нито гостуващия тим, нито ние се затворихме, играхме директен футбол. Колко са ни възможностите е отделен въпрос. За мен е похвално, че играем на ръба на възможностите си“, заяви Атанасов.

„Съжалявам, че късметът напоследък много ни обягва и има други странични фактори. Те се видяха и в другите мачове. Ние играем поредица от мачове срещу добри противници, които разполагат с качествени играчи. Адмирации, че нашите момчета се противопоставят и на моменти изглеждаме по-добре от противника“, добави той.

„Аз съм казал, че срещу тези отбори в долната четворка срещу имаме огромни шансове. Не са нито Лудогорец, нито Локомотив Пловдив. По-равностойни са силите. Дай боже да запазим този ентусиазъм и футбола, който показваме. Днес имаше доста приятни неща особено във владението на топката, смяната на фронта на атаката и това ни дава надежда“.

„Ние при негативния за нас резултат трябваше да рискуваме. Вкарването на Сергей Георгиев беше риск. Той не е тренирал от пет дена. Влезе и се представи на едно добро ниво. Днес всички, които влязоха като смени, се представиха също на ниво, в унисон с останалите. Някой път трябва и късметът да е на твоя страна, за да спечелиш срещу такива отбори като Берое“.

„Приятно е да има фенове, но повече трябва да подкрепят отбора, отколкото да са негативни, но в крайна сметка всеки си има мнение“, каза още наставникът на Монтана.