Левски – ЦСКА, време е за разчистване на сметки

Левски се изправя срещу ЦСКА в дербито на 26-ия кръг на efbet Лига. Мачът на националния стадион “Васил Левски” започва в 17 часа. Най-хубавата новина е, че двубоят ще се проведе пред 4000 зрители, а ограничената бройка на билетите бе разпродадена за няколко часа.DSPORT.BG

Последният мач от редовния сезон по никакъв начин няма да промени класирането на „сините“, които ще останат на девето място и ще участват в битката за седмата позиция, докато ЦСКА продължава отбраната на третата позиция и се опитва да не отваря допълнително голяма разлика от втория Локомотив Пловдив.

Левски влиза в двубоя в много деликатна ситуация. „Сините“ ще бъдат без своя старши треньор Славиша Стоянович, който продължава да се възстановява след изкарания COVID-19. За сметка на това, на пейката на „армейците“ след изтърпяно наказание се завръща Любослав Пенев, което е допълнителен стимул за отбора.

Любопитен факт е, че нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо вече има повече попадения в първенството от цялото настояще нападение на Левски. Той има седем гола в 12 мача.

ЦСКА влиза в дербито след най-убедителния успех в шампионата – 6:0 срещу Монтана. От своя страна „сините“ нямат победа в последните три мача и нямат отбелязан гол вече 270 минути.

Начо Монсалве цяла седмица тренира със „сините“, но шансовете му да играе са малки. Затова в центъра на защитата ще си партнират Живко Атанасов и Георги Александров. Вдясно ще е Михайлович, а за ляв бек ще се избира между Галчев и Рерас. В полузащитата ще са Райнов и Даске, а по крилата Мартин Петков и Здравко Димитров.

В състава на ЦСКА се завръща Георги Йомов, който се очаква да замени Жул Кейта. Тиаго Родригес също е много вероятно да започне от първата минута, въпреки физическите проблеми, които го измъчваха през последните дни.

Вероятен състав на Левски: Микулич, Михайлович, Атанасов, Александров, Галчев, Райнов, Даске, Димитров, Краев, Мартин Петков, Бари

Вероятен състав на ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Кох, Мазику, Юга, Йомов, Тиаго, Варела, Енрике, Кайседо