Венци Стефанов: Ще ошамарят Бербатов на Конгреса, хората не вярват на балалайки

Собственикът на Славия и член на Изпълкома към БФС Венцеслав Стефанов е категоричен, че Димитър Бербатов няма шанс да спечели изборите за президент на родната футболна централа. Според него бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед ще спечели най-много 100 гласа.DSPORT.BG

Димитър Бербатов: Най-грозното морално падение и акт на страхливост, което българският футбол е виждал

„Бербатов ще бъде ошамарен на конгреса. Едва ли ще събере повече от 100 гласа. Хората не вярват на балалайки. Направете анкета между всики футболисти от 90-те години до днес, за да ви кажат искат ли Бербатов за президент. Безспорно БФС има нужда от промяна. Трябва Професионалната футболна лига да администрира първенството, а президентът да има повече представителни функции. Същото го каза и Бербатов, но след като го чу от мен. Мара Подробната. Не може човек, който не е дал един лев за футбола, да ме учи. Пишат се откровени лъжи. Какво е работил той освен футболист? Ние сме лоши хора, не обичаме истината. Мен затова ме мразят, но не ми пука”, казва Стефанов пред „България Днес”.

Венци Стефанов коментира и правния казус от последните дни. Появиха се съмнения, че Борислав Михайлов не може да изпълнява функциите си на президент на БФС, защото в Търговския регистър бе вписан Михаил Касабов. В същото време никъде в устава на не е написано, че ръководителят на централата може да оттегли оставката си, както направи Михайлов. Босът на Славия е категоричен, че бившият вратар на националния отбор се е консултирал, с когото трябва и е малко вероятно решението му да е „детска прищявка“.

Боби Михайлов: Починах си, връщам се да стегна редиците, догодина ще има редовен Конгрес (ВИДЕО)

„Бербатов не е почерпил с 20 лева през живота си. Величков от осем години отговаря за спонсорството и рекламите в БФС. Ако намерите кой е довел да рекламира, ще си посипя главата с пепел”, добави Венцеслав Стефанов.