ЦСКА-София и Арда загряват за финала в дебюта на ВАР

ЦСКА-София и Арда (Кърджали) откриват битката в плейофите в първата шестица на efbet Лига. Това ще е генерална репетиция за двата тима, които след две седмици ще се изправят един срещу друг във финала за Купата на България. Мачът днес ще е по-специален с това, че за първи път в родното първенство ще бъде използвана системата ВАР. У нас тя няма да взима крайни решения, а само ще предлага на главния съдия да осъществи проверка на монитора на пистата. SPORTAL.BG

“Червените” са трети в класирането с 50 точки, а Арда е непосредствено след тях с 45. Домакините са в приповдигнато настроение след победата с 2:0 над Левски. Кърджалийци пък допуснаха тежка загуба с 0:4 от Царско село в последния си мач от редовния сезон.

ЦСКА-София
efbet Лига
2020/2021
vs

Очаква се Тиаго Родригес да се завърне сред титулярите на ЦСКАСофия. Португалецът вече е здрав и ще започне от първата минута. В негово отсъствие Любослав Пенев залагаше на Федерико Варела, който впечатли с представянето си. Сега двамата ще играят заедно. Варела ще е в ролята на плеймейкър, а Тиаго ще действа малко по-назад, заедно с Амос Юга. По крилата ще стартират Хеорги Йомов и Рафаел Енрике, а атаката ще води Жорди Кайседо. Старши треньорът Любослав Пенев има колебания кой измежду Греъм Кери и Петър Занев да замени контузения Брадли Мазику.

Арда отново ще бъде без две от основните си остриета – Спас Делев и Иван Коконов. И двамата ще бъдат запазени за следващите мачове. Френският защитник Николас Таравел е възстановен, но е по-вероятно да остане на пейката. След наказание ще се завърнат Деян Лозев и Румен Руменов. В предни позиции за гостите ще играе доскорошният футболист на ЦСКА-София Тонислав Йорданов, а по левия фланг наставникът Николай Киров ще заложи на Иван Тилев.

До момента двата отбора са изиграли 4 шампионатни мача помежду си. Балансът е 1 победа за ЦСКАСофия и 3 равенства. Любопитното е, че петте гола за “червените” в тези двубои са дело на петима чужденци, а четирите попадения за Арда са отбелязани от четирима българи.

В редовния сезон ЦСКАСофия и Арда направиха две равенства с един и същ резултат – 1:1. В Кърджали Светослав Ковачев откри за домакините, а Джером Синклер изравни в края. На “Българска армия” преди по-малко от месец Жорди Кайседо даде аванс на “червените”, а Тонислав Йорданов донесе точката на Арда с гол от дузпа в добавеното време.

efbet Лига – 27 кръг: 

ЦСКА-СОФИЯ – АРДА (КЪРДЖАЛИ) 

Вероятни състави: 

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Бусато; Турицов, Матей, Кох, Кери; Т. Родригес, А. Юга; Йомов, Варела, Р. Енрике; Кайседо
Старши треньор: Л. Пенев 
АРДА (4-2-3-1): Караджов; Желев, А. Петков, Крумов, А. Георгиев; Котев, Мартинов; Лозев, Руменов, Тилев; Т. Йорданов
Старши треньор: Н. Киров 

СЪДИЯ: Станимир Тренчев
СТАДИОН: “Българска армия”
НАЧАЛО: 20:15 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Първа шестица
Кръг 27, 03 май 2021
ЦСКА-София

Аългарска армия

Съдия: Станимир Тренчев