Официално: Александър Бютнер подписа с Манчестър Юнайтед

Холандският футболист Александър Бютнер подписа договор за 5 години с Манчестър Юнайтед, след като “червените дяволи” постигнаха споразумение с досегашния му клуб Витес,SPORTA.BG

 

Изявяващ се на позицията на ляв бранител, 23-годишният Бютнер трябва да осигури алтернатива на капитана Патрис Евра в схемата на сър Алекс Фъргюсън. Както е известно, през това лято бразилецът Фабио Да Силва напусна “Олд Трафорд”, преминавайки под наем в Куинс Парк Рейнджърс.

 

Алекс Бютнер бе в предварителния състав на Холандия за Евро 2012, но така и не попадна в основната група на селекционера Берт ван Марвайк. Любопитното е, че Бютнер все още няма записан мач за своята родина, но вероятно и това ще се случи скоро.

 

“Александър е един от най-добрите леви бранители в Европа. Щастливи сме, че той подписа с нас. Следяхме внимателно изявите му в Холандия. Той ни дава някои вълнуващи опции на тази позиция”, сподели сър Алекс Фъргюсън.

 

Самият футболист не скри радостта си от мечтания трансфер. “Това е един от най-хубавите дни в живота ми”, сподели Бютнер.